Hirdetés

A filmsorozat alapjául Laura Ingalls Wilder amerikai írónő önéletrajzi ifjúsági könyvsorozata szolgál. A sorozat története 1878-ban kezdődik, amikor Charles Ingalls és családja Kansas-ből Minnesotába, Walnut Grove-ba költözik.

április 26., szerda 00:35Az egyre magasodó adók, amelyek a vegyesbolt árain is meglátszanak, felháborítják a város lakóit és már azt beszélik, hogy a centenáriumi ünnepek is elmaradnak. Julij és családja, akik Oroszországból jöttek, eladják farmjukat, mert kiderül, hogy az előző lakó nem fizetett adót, és azt is velük akarják kifizettetni. Ezen végképp fölháborodik mindenki.
április 26., szerda 23:30Az egyre magasodó adók, amelyek a vegyesbolt árain is meglátszanak, felháborítják a város lakóit és már azt beszélik, hogy a centenáriumi ünnepek is elmaradnak. Julij és családja, akik Oroszországból jöttek, eladják farmjukat, mert kiderül, hogy az előző lakó nem fizetett adót, és azt is velük akarják kifizettetni. Ezen végképp fölháborodik mindenki.
április 27., csütörtök 00:35Mrs. Whipple fia, aki katona volt a háborúban, visszatér Walnut Grove-ba és itt akar új életet kezdeni. A férfi, aki nagyon jó zenész, most tanítványokat fogad: többek között az Oleson testvéreket tanítja hangszeren játszani. Mary-t is elkezdi tanítani, Mary cserébe kottákat másol neki. Egykori hadtársának - aki elesett a háborúban - a fia érdeklődve kérdezi a háborúról, de Mr. Whipple-t felzaklatják az emlékek.
április 27., csütörtök 23:30Mrs. Whipple fia, aki katona volt a háborúban, visszatér Walnut Grove-ba és itt akar új életet kezdeni. A férfi, aki nagyon jó zenész, most tanítványokat fogad: többek között az Oleson testvéreket tanítja hangszeren játszani. Mary-t is elkezdi tanítani, Mary cserébe kottákat másol neki. Egykori hadtársának - aki elesett a háborúban - a fia érdeklődve kérdezi a háborúról, de Mr. Whipple-t felzaklatják az emlékek.
április 28., péntek 00:35Tornádó pusztítja el a vetést Ingallséknél és Charles haza akar költözni Big Woods-ba. A lányok nagyon szomorúak, főleg amikor a hazatelepülő idős Simms házaspár meg akarja venni a farmjukat. John megrémül, hogy talán soha nem találkozhat többé Mary-vel és szerelmet vall neki. Laura szomorú, hogy itt kell hagyni mindent. John feleségül akarja venni Mary-t, így legalább ő Walnut Grove-ban maradhatna.
április 28., péntek 23:30Tornádó pusztítja el a vetést Ingallséknél és Charles haza akar költözni Big Woods-ba. A lányok nagyon szomorúak, főleg amikor a hazatelepülő idős Simms házaspár meg akarja venni a farmjukat. John megrémül, hogy talán soha nem találkozhat többé Mary-vel és szerelmet vall neki. Laura szomorú, hogy itt kell hagyni mindent. John feleségül akarja venni Mary-t, így legalább ő Walnut Grove-ban maradhatna.
április 29., szombat 00:35A gyűjtésre induló, de megbetegedett Alden tiszteletest Caleb Hodgekiss és felesége ápolja, és Caleb megígéri, hogy gyűjt Alden helyett a szomszédos város felépítéséért, ahol tűzvész pusztított. Mary-vel indul a gyűjtésre, és mint lelkész (mert Alden ruháiban megy), Alicia Edwardsot és egy idős asszonyt is próbál jobb kedvre deríteni. De Caleb azt tervezi, hogy a pénzt nem adja át, hanem megtartja magának.
április 29., szombat 07:50Pikniket tartanak a Vakok Iskolája körül, és szinte az egész város ott van. Hester-Sue, Adam és Mrs. Oleson az iskolas bővítését tervezgetik, miközben Albert és egy barátja ellopnak egy pipát, és a pincében meggyújtják. Amikor Hester-Sue rajtakapja őket, otthagyják az égő pipát és felmennek. A vendégek hazamennek, Alice, Hester-Sue és Adam a konyhában vannak, amikor füstszagot éreznek.
április 29., szombat 08:55Pikniket tartanak a Vakok Iskolája körül, és szinte az egész város ott van. Hester-Sue, Adam és Mrs. Oleson az iskolas bővítését tervezgetik, miközben Albert és egy barátja ellopnak egy pipát, és a pincében meggyújtják. Amikor Hester-Sue rajtakapja őket, otthagyják az égő pipát és felmennek. A vendégek hazamennek, Alice, Hester-Sue és Adam a konyhában vannak, amikor füstszagot éreznek.
április 30., vasárnap 07:35Almanzo és Eliza Jane Wildert váratlanul meglátogatja világjáró öccsük, Perley-Day. Laura és Charles találkoznak vele először, és Charles szeretné, ha Laura inkább Perley-Day iránt érdeklődne Almanzo helyett, akit túl idősnek talál a lányához. Laura felajánlja neki, hogy elkíséri Wilderékhez. Útközben találkoznak Almanzóval, aki az új lovát, Barnumot próbálja betörni.
április 30., vasárnap 08:40Nels Oleson megelégeli, hogy minden ház körüli munkát ő végez, és a családja így is hálátlan és követelődző, ezért úgy dönt, egy kis időre elutazik. Fölcsap vándorárusnak, és egy Molly nevű hölgy szállójába költözik. Nagyon jól érzi magát, feledni próbálja a családját, nem is vallja be Molly-nak, hogy nős. Azonban Charles benéz hozzájuk, hogy híreket vigyen Harrietnek a férjéről, és meglátja, amint Nels megcsókolja Molly-t.
május 1., hétfő 23:35A gyűjtésre induló, de megbetegedett Alden tiszteletest Caleb Hodgekiss és felesége ápolja, és Caleb megígéri, hogy gyűjt Alden helyett a szomszédos város felépítéséért, ahol tűzvész pusztított. Mary-vel indul a gyűjtésre, és mint lelkész (mert Alden ruháiban megy), Alicia Edwardsot és egy idős asszonyt is próbál jobb kedvre deríteni. De Caleb azt tervezi, hogy a pénzt nem adja át, hanem megtartja magának.
május 2., kedd 00:40John úgy érzi, elég idős ahhoz, hogy megálljon a saját lábán és elküldi a verseit egy kiadónak. Amikor kedvező választ kap, megkéri Mary kezét, és Charles is beleegyezik a házasságba. A szerkesztő megérkezik Edwards-ékhoz, és elmondja, John versei még nem alkalmasak a kiadásra, ellenben felajánl neki egy ösztöndíjat az egyetemre Chicago-ba. Mr.
május 2., kedd 23:35John úgy érzi, elég idős ahhoz, hogy megálljon a saját lábán és elküldi a verseit egy kiadónak. Amikor kedvező választ kap, megkéri Mary kezét, és Charles is beleegyezik a házasságba. A szerkesztő megérkezik Edwards-ékhoz, és elmondja, John versei még nem alkalmasak a kiadásra, ellenben felajánl neki egy ösztöndíjat az egyetemre Chicago-ba. Mr.
május 3., szerda 00:40Laura látja, hogy Nellie milyen rosszul bánik Pacival, aki korábban az ő lova volt. Nellie és ő összevesznek, és Nellie leesik a lóról. Nellie és Mrs. Oleson is Laurát hibáztatja az eset miatt. Nellie úgy tesz, mintha megbénult volna a lába, és Laurát rabszolgaként dolgoztatja, megíratja vele a leckéjét, és megkéri Laurát, hogy ne lógjon Jason nyakán. Laura és Jason összevesznek, és mikor Mrs.
május 3., szerda 23:35Laura látja, hogy Nellie milyen rosszul bánik Pacival, aki korábban az ő lova volt. Nellie és ő összevesznek, és Nellie leesik a lóról. Nellie és Mrs. Oleson is Laurát hibáztatja az eset miatt. Nellie úgy tesz, mintha megbénult volna a lába, és Laurát rabszolgaként dolgoztatja, megíratja vele a leckéjét, és megkéri Laurát, hogy ne lógjon Jason nyakán. Laura és Jason összevesznek, és mikor Mrs.
május 4., csütörtök 00:40Laura dolgozik, hogy cserébe megpatkoltathassa a lovát, Pacit, hiszen lovas versenyre készülnek. Nellie-nek új versenylovat hozat Mrs. Oleson Mankato-ból, amire a többi gyerek visszavonja a nevezést: csak ketten maradnak. Nellie azonban nehezebb Lauránál, így kevesebb eséllyel indulna, ezért ráveszik Willie-t, hogy inkább ő üljön a lóra. Koplaltatják őt, de a titokban megevett almáktól gyomorrontást kap és nem indulhat.
május 4., csütörtök 23:35Laura dolgozik, hogy cserébe megpatkoltathassa a lovát, Pacit, hiszen lovas versenyre készülnek. Nellie-nek új versenylovat hozat Mrs. Oleson Mankato-ból, amire a többi gyerek visszavonja a nevezést: csak ketten maradnak. Nellie azonban nehezebb Lauránál, így kevesebb eséllyel indulna, ezért ráveszik Willie-t, hogy inkább ő üljön a lóra. Koplaltatják őt, de a titokban megevett almáktól gyomorrontást kap és nem indulhat.
május 5., péntek 00:40Mialatt Laura Olesonék üzletének ablakát tisztítja, egy pillanatra úgy látja, mintha Mr. Oleson éppen megölné feleségét. Persze senki nem hisz neki, ezért barátjával, Carllal elindul megkeresni az asszony holttestét...
május 5., péntek 23:35Mialatt Laura Olesonék üzletének ablakát tisztítja, egy pillanatra úgy látja, mintha Mr. Oleson éppen megölné feleségét. Persze senki nem hisz neki, ezért barátjával, Carllal elindul megkeresni az asszony holttestét...
május 6., szombat 00:40Charles elrohan Wisconsinba, amikor megtudja, hogy anyja meghalt. Apja a tragédia után olyan mély depresszióba sülylyedt, hogy az öngyilkosságtól sem riad vissza. Lansford Ingalls visszautasítja fia, Charles ajánlatát, így nem költözik hozzájuk Walnut Grove-ba.
május 6., szombat 07:50Laura leteszi a tanári vizsgát és ideiglenes állást kap egy iskolában, ahol az idős tanár eltörte a lábát. A diákok eleinte nem viselkednek jól, sokak szerint Laura túl alacsony és túl fiatal ahhoz, hogy tanár legyen. Laura vesz magának egy pár magas sarkú cipőt, és amikor Almanzo érte jön hétvégén, ő is idősebbnek látja. Caroline azt tanácsolja Laurának, hogy hagyja udvarolni Almanzót, ne omoljon azonnal a nyakába.
május 6., szombat 08:55Almanzo megkéri Laura kezét, de amikor Charles azt mondja, várjanak 2 évet a házassággal, míg Laura 18 éves lesz, Almanzo elmegy a városból. Laura szomorú, de van dolga: a vakiskola újraszervezésén dolgozik, azonban Adam apja, aki támogatta volna őket, hirtelen meghal. Laura elkíséri Adamet New Yorkba, ahol kiderül, semmit sem örököltek. Hazafelé Sleepy Eye-ban találnak egy nagy házat, amit havi 40 dollárért kivehetnének.
május 7., vasárnap 07:35Almanzo megkéri Laura kezét, de amikor Charles azt mondja, várjanak 2 évet a házassággal, míg Laura 18 éves lesz, Almanzo elmegy a városból. Laura szomorú, de van dolga: a vakiskola újraszervezésén dolgozik, azonban Adam apja, aki támogatta volna őket, hirtelen meghal. Laura elkíséri Adamet New Yorkba, ahol kiderül, semmit sem örököltek. Hazafelé Sleepy Eye-ban találnak egy nagy házat, amit havi 40 dollárért kivehetnének.
május 7., vasárnap 08:40Almanzo megvesz egy földet és ismét megkéri Laura kezét. Arról azonban hallani sem akar, hogy Laura a házasság után tanítson. Összevesznek, és Laura visszaadja neki a jegygyűrűt. Laura a környékbeli Randor-ban kap tanár állást, amelyet szívesen elfogadna.
május 8., hétfő 23:35Charles elrohan Wisconsinba, amikor megtudja, hogy anyja meghalt. Apja a tragédia után olyan mély depresszióba sülylyedt, hogy az öngyilkosságtól sem riad vissza. Lansford Ingalls visszautasítja fia, Charles ajánlatát, így nem költözik hozzájuk Walnut Grove-ba.
május 9., kedd 00:40Charlesnak sikerül meggyőznie apját, költözzön oda hozzájuk. Az öreg azonban még mélyebb depresszióba esik, amikor nem sikerül megtartania a kis Laurának tett ígéretét. Laura először támaszt nyújt neki, azután hirtelen őt hibáztatja egy tragédiáért...
május 9., kedd 23:35Charlesnak sikerül meggyőznie apját, költözzön oda hozzájuk. Az öreg azonban még mélyebb depresszióba esik, amikor nem sikerül megtartania a kis Laurának tett ígéretét. Laura először támaszt nyújt neki, azután hirtelen őt hibáztatja egy tragédiáért...
május 10., szerda 00:40Az Ingalls család és baráti köre nagy megpróbáltatáson megy keresztül: Laura egy roppant kelekótya bakkecskét hoz a házhoz. A Fred nevű kecske mindenkit felbosszant, Laura az egyetlen, aki feltétlen rajongással kezeli új kedvencét, egészen addig, amíg az állat egyszer le nem részegedik...
május 10., szerda 23:35Az Ingalls család és baráti köre nagy megpróbáltatáson megy keresztül: Laura egy roppant kelekótya bakkecskét hoz a házhoz. A Fred nevű kecske mindenkit felbosszant, Laura az egyetlen, aki feltétlen rajongással kezeli új kedvencét, egészen addig, amíg az állat egyszer le nem részegedik...
május 11., csütörtök 00:40Alden atya szigorúan megköveteli Charles Ingalls-tól, hogy álljon mellé, amikor három csavargó érkezik Walnut Grove-ba, és megzavarják a lakók nyugalmát. A Galendar testvérek lopnak, verekszenek, durváskodnak, egészen addig, amíg bele nem kötnek Ingalls feleségébe és gyerekeibe. Ezt már Charles sem állhatja meg szó nélkül...
május 11., csütörtök 23:35Alden atya szigorúan megköveteli Charles Ingalls-tól, hogy álljon mellé, amikor három csavargó érkezik Walnut Grove-ba, és megzavarják a lakók nyugalmát. A Galendar testvérek lopnak, verekszenek, durváskodnak, egészen addig, amíg bele nem kötnek Ingalls feleségébe és gyerekeibe. Ezt már Charles sem állhatja meg szó nélkül...
Többi epizód tartalma

MŰSORON

 • Most megy
  02:30
  A szomszéd főztje...
  A szomszéd főztje...

 • 05:00
  Lakosztály


 • 05:25
  A múlt árnyéka
  31. epizód

 • 06:15
  Szerelem ajándékba
  34. epizód

 • 07:15
  Titkok hídja
  104. epizód