Hirdetés

A filmsorozat alapjául Laura Ingalls Wilder amerikai írónő önéletrajzi ifjúsági könyvsorozata szolgál. A sorozat története 1878-ban kezdődik, amikor Charles Ingalls és családja Kansas-ből Minnesotába, Walnut Grove-ba költözik.

július 24., hétfő 23:30Carrie-vel senki sem foglalkozik: ha segíteni akar, csak elront valamit, és láb alatt van. Lauráék otthon dolgoznak, Charles pedig Jonathannal telefonvonalak kiépítésénél dolgozik. Carrie kitalál magának egy barátot, aki a mesék világába viszi el, és mikor attól fél, hogy Apa nem jön vissza, a jó tündérrel a mennyországban is látogatást tesznek és megnézik, van-e Charles Ingalls nevű odafenn.
július 25., kedd 00:20Carrie-vel senki sem foglalkozik: ha segíteni akar, csak elront valamit, és láb alatt van. Lauráék otthon dolgoznak, Charles pedig Jonathannal telefonvonalak kiépítésénél dolgozik. Carrie kitalál magának egy barátot, aki a mesék világába viszi el, és mikor attól fél, hogy Apa nem jön vissza, a jó tündérrel a mennyországban is látogatást tesznek és megnézik, van-e Charles Ingalls nevű odafenn.
július 25., kedd 23:45Carrie-vel senki sem foglalkozik: ha segíteni akar, csak elront valamit, és láb alatt van. Lauráék otthon dolgoznak, Charles pedig Jonathannal telefonvonalak kiépítésénél dolgozik. Carrie kitalál magának egy barátot, aki a mesék világába viszi el, és mikor attól fél, hogy Apa nem jön vissza, a jó tündérrel a mennyországban is látogatást tesznek és megnézik, van-e Charles Ingalls nevű odafenn.
július 26., szerda 00:40Albert a zsidó öregember, Isaac Singerman mellett inaskodik, ezért zsidóbarátnak csúfolják az iskolában. Albert azt mondja, hogy a zsidók ugyanolyan jók vagy rosszak, mint más emberek, de ebben már Laura sem áll mellette, mert fél, hogy őt is csúfolni kezdik. Nellie és Willie szerint a zsidóknak szarva van, és Albert elhiteti velük, hogy az öreg Singermannek is szarva van, ezért hord mindig kalapot.
július 26., szerda 23:30Albert a zsidó öregember, Isaac Singerman mellett inaskodik, ezért zsidóbarátnak csúfolják az iskolában. Albert azt mondja, hogy a zsidók ugyanolyan jók vagy rosszak, mint más emberek, de ebben már Laura sem áll mellette, mert fél, hogy őt is csúfolni kezdik. Nellie és Willie szerint a zsidóknak szarva van, és Albert elhiteti velük, hogy az öreg Singermannek is szarva van, ezért hord mindig kalapot.
július 27., csütörtök 00:35Jordan szülei válni készülnek, a fiú pedig a cirkuszosokhoz akar csatlakozni és szorgalmasan gyakorolja mutatványait. Amikor egy rossz mozdulat után agyrázkódást kap, vaknak tetteti magát, hogy szülei az ápolása közben újra közelebb kerüljenek egymáshoz. Elkezd a Vakok Iskolájában járni, de Laura rájön a csalásra, mikor a fiú elszökik.
július 27., csütörtök 23:30Jordan szülei válni készülnek, a fiú pedig a cirkuszosokhoz akar csatlakozni és szorgalmasan gyakorolja mutatványait. Amikor egy rossz mozdulat után agyrázkódást kap, vaknak tetteti magát, hogy szülei az ápolása közben újra közelebb kerüljenek egymáshoz. Elkezd a Vakok Iskolájában járni, de Laura rájön a csalásra, mikor a fiú elszökik.
július 28., péntek 00:35Toby Noe, Ingallsék winokai ismerőse Walnut Grove-ban akar szerencsét próbálni. Beleszeret a dolgos és egyedülálló Amandába, Laura és Albert azon mesterkednek, hogy meglágyítsák a vénkisasszony szívét. De Mr. Noe minden próbálkozása meghiúsul, ahogy Laurának sem sikerül az iskolatársa, Jason érdeklődését felkelteni. Mr. Noe zongorázik, virágot visz, de minden hiába.
július 28., péntek 23:25Toby Noe, Ingallsék winokai ismerőse Walnut Grove-ban akar szerencsét próbálni. Beleszeret a dolgos és egyedülálló Amandába, Laura és Albert azon mesterkednek, hogy meglágyítsák a vénkisasszony szívét. De Mr. Noe minden próbálkozása meghiúsul, ahogy Laurának sem sikerül az iskolatársa, Jason érdeklődését felkelteni. Mr. Noe zongorázik, virágot visz, de minden hiába.
július 29., szombat 00:15Toby Noe, Ingallsék winokai ismerőse Walnut Grove-ban akar szerencsét próbálni. Beleszeret a dolgos és egyedülálló Amandába, Laura és Albert azon mesterkednek, hogy meglágyítsák a vénkisasszony szívét. De Mr. Noe minden próbálkozása meghiúsul, ahogy Laurának sem sikerül az iskolatársa, Jason érdeklődését felkelteni. Mr. Noe zongorázik, virágot visz, de minden hiába.
július 29., szombat 09:20Harriet talál egy iratot a régi Hanson-házba, amely szerint egész Walnut Grove az adósa. Persze nem követeli a pénzt, csak némely kiváltságokat. A várost rögtön elnevezi Olesonville-nek és polgármester-választást akar, amin jelöli a férjét, Nelst, hogy általa majd ő irányíthasson.
július 29., szombat 10:25Mr. Starke elveszíti a farmját és valósággal megbolondul: rálő a feleségére Constance-ra és lányára Elizabeth-re, majd elmenekül. Almanzo, John és Dr. Baker a keresésére indul, ezalatt Mr. Starke bemegy a Wilder-házba, és azt hiszi, hogy Laura és Jenny az ő felesége és lánya. Amikor Rose fölsír, Starke azt hiszi, hogy ez Elizabeth és az udvarlója, Randall gyereke és még őrültebb lesz.
július 30., vasárnap 09:20Lou Bates, a törpe mindig a cirkusznál dolgozott. Most a felesége terhes, így lemaradnak a többiektől édesanyjával együtt Walnut Grove mellett. De Dr. Baker nem tud segíteni, Mrs. Bates meghal. A kis Cynthia miatt nem akar Lou visszamenni a cirkuszhoz, azt akarja, hogy a lányának rendes élete legyen. De nem kap munkát, pedig John szerez neki állást Andersonnál a bankban, de Mrs.
július 30., vasárnap 10:25Dr. McQueen csodaelixírjéből sokan vesznek, de Dr. Baker megvizsgálja és megállapítja, hogy nagyrészt morfiumot tartalmaz. McQueen másik szenzációja a vad fiú, akit bárki megnézhet. Nancy, Jeb, Jason és Jenny beosonnak a vad fiúhoz és Jenny rájön, hogy a fiú nem is vad, csak néma, így nem tud mit tenni fogvatartói ellen. Azt is megtudja, hogy a fiút Matthew-nak hívják. A vad fiú megszökik... 25$-t kap, aki megtalálja...
július 31., hétfő 23:15Toby Noe, Ingallsék winokai ismerőse Walnut Grove-ban akar szerencsét próbálni. Beleszeret a dolgos és egyedülálló Amandába, Laura és Albert azon mesterkednek, hogy meglágyítsák a vénkisasszony szívét. De Mr. Noe minden próbálkozása meghiúsul, ahogy Laurának sem sikerül az iskolatársa, Jason érdeklődését felkelteni. Mr. Noe zongorázik, virágot visz, de minden hiába.
augusztus 1., kedd 00:20Mary megtudja, hogy gyereke fog születni, ezért megpróbálja kibékíteni Adamet az apjával. Apa és fiú között akkor romlott meg a viszony, amikor Adam megvakult. Garvey-ék elutaztak egy időre, ezért helyettes tanító érkezik az iskolába, Miss Elliot.
augusztus 1., kedd 23:15Mary megtudja, hogy gyereke fog születni, ezért megpróbálja kibékíteni Adamet az apjával. Apa és fiú között akkor romlott meg a viszony, amikor Adam megvakult. Garvey-ék elutaztak egy időre, ezért helyettes tanító érkezik az iskolába, Miss Elliot.
augusztus 2., szerda 00:20Kezia Horn nem fizet adót, ezért elárverezik a házát a nagy parkkal és tóval együtt: Mrs. Oleson veszi meg nyaralónak. Meghívja a város lakóit szabadidős programokra és mivel Keziának nincs hová mennie, felfogadja őt szolgának. De Andy, Albert és Laura nem akarják cserben hagyni Keziát ezért kitalálják a Kezia-tavi szörny legendáját, ami hasonló a Loch Ness-i szörnyéhez. Azt mondják Mrs.
augusztus 2., szerda 23:15Kezia Horn nem fizet adót, ezért elárverezik a házát a nagy parkkal és tóval együtt: Mrs. Oleson veszi meg nyaralónak. Meghívja a város lakóit szabadidős programokra és mivel Keziának nincs hová mennie, felfogadja őt szolgának. De Andy, Albert és Laura nem akarják cserben hagyni Keziát ezért kitalálják a Kezia-tavi szörny legendáját, ami hasonló a Loch Ness-i szörnyéhez. Azt mondják Mrs.
augusztus 3., csütörtök 00:20Judd Larabbeenak egyáltalán nem tetszik, hogy a színes bőrű Joe Kagan tervei alapján termelnek, és áron alul adja el a búzát, nehéz helyzetbe hozva ezzel a várost. Összeveszik Jonathannal és Andy-t megveri, aki ezután elindul a szüleihez, de a lámpát az istállónál felejti. Az istálló leég és mindenki azt hiszi, hogy Larabbee tette. A tárgyalások végén, mikor Andy megtudja, hogy Larabbee-t akár fel is akaszthatják, elmondja az igazságot.
augusztus 3., csütörtök 23:15Judd Larabbeenak egyáltalán nem tetszik, hogy a színes bőrű Joe Kagan tervei alapján termelnek, és áron alul adja el a búzát, nehéz helyzetbe hozva ezzel a várost. Összeveszik Jonathannal és Andy-t megveri, aki ezután elindul a szüleihez, de a lámpát az istállónál felejti. Az istálló leég és mindenki azt hiszi, hogy Larabbee tette. A tárgyalások végén, mikor Andy megtudja, hogy Larabbee-t akár fel is akaszthatják, elmondja az igazságot.
augusztus 4., péntek 00:20Mary hirtelen fényt kezd látni és ez egyre gyakrabban jelentkezik. Charles szemorvoshoz viszi, és biztató választ kapnak. Laura annyira biztos a dologban, hogy elkezd egy régi házat felújítani Mary-nek és Adam-nek. Albert hiába figyelmezteti, hogy ne legyen biztos abban, hogy Mary visszanyeri a látását, mert rossz lesz, ha csalódnia kell. Adam attól fél, hogy ha Mary újra látni fog, már nem lesz szüksége rá.
augusztus 4., péntek 23:15Mary hirtelen fényt kezd látni és ez egyre gyakrabban jelentkezik. Charles szemorvoshoz viszi, és biztató választ kapnak. Laura annyira biztos a dologban, hogy elkezd egy régi házat felújítani Mary-nek és Adam-nek. Albert hiába figyelmezteti, hogy ne legyen biztos abban, hogy Mary visszanyeri a látását, mert rossz lesz, ha csalódnia kell. Adam attól fél, hogy ha Mary újra látni fog, már nem lesz szüksége rá.
augusztus 5., szombat 00:20Charles lovakat vásárolni megy egy gazdag családhoz, és hamarosan rájön, hogy az apa iszik és rosszul bánik a családjával, amióta legidősebb fia meghalt. Charles megsajnálja a gyerekeket, és egyre több időt tölt a családdal, programokat szervez a gyerekeknek. A feleség kis híján beleszeret Charles-ba és el akar válni. Az utolsó pillanatban Charles-nak sikerül meggyőzni az apát, és a felesége megbocsát neki.
augusztus 5., szombat 09:20Dr. McQueen csodaelixírjéből sokan vesznek, de Dr. Baker megvizsgálja és megállapítja, hogy nagyrészt morfiumot tartalmaz. McQueen másik szenzációja a vad fiú, akit bárki megnézhet. Nancy, Jeb, Jason és Jenny beosonnak a vad fiúhoz és Jenny rájön, hogy a fiú nem is vad, csak néma, így nem tud mit tenni fogvatartói ellen. Azt is megtudja, hogy a fiút Matthew-nak hívják. A vad fiú megszökik... 25$-t kap, aki megtalálja...
augusztus 5., szombat 10:25Nellie hazatér és megismerkedik Nancy-vel, aki féltékeny lesz rá, mert mindenki Nellie körül sürög-forog, gyönyörű születésnapi tortát és párizsi ruhát kap, rengeteg vendéget meghívnak és Nancy úgy érzi, ő maga csak helyettesítette Nellie-t. Még a fogalmazásának megírásában sem segít neki senki és Willie is szokatlanul kedves a nővérével. Így Nancy megszökik a születésnapi partiról és (természetesen...
augusztus 6., vasárnap 09:20Vasútvonalat akarnak építeni, amely áthalad Walnut Grove-on. Ez magában nem is nagy probléma, népszerűvé és ismertebbé tenné a várost - de az építőmunkások sokat isznak munka közben és a város mellett felállított sátrakban nagyvárosi élet folyik, a városban pedig elszabadul a pokol, az étterem egyik ablakát is kitörik... Egyetlen ember van köztük, aki az egésznek nem látja értelmét, de nem akar "a fejlődés útjába állni".
augusztus 6., vasárnap 10:25Bár nyaklánca a tóba esett, Jenny nem akar belenyugodni az ékszer elvesztésébe. Megpróbálja visszaszerezni, s eközben kis híján maga is vízbe fullad. A baleset olyan súlyos, hogy Jenny részlegesen megbénul, és elveszti beszédkészségét. Szerencsére idős barátja, a visszavonult orvos mellé áll a bajban, és bíztatása, támogatása révén állapota javulni kezd...
augusztus 7., hétfő 23:15Charles lovakat vásárolni megy egy gazdag családhoz, és hamarosan rájön, hogy az apa iszik és rosszul bánik a családjával, amióta legidősebb fia meghalt. Charles megsajnálja a gyerekeket, és egyre több időt tölt a családdal, programokat szervez a gyerekeknek. A feleség kis híján beleszeret Charles-ba és el akar válni. Az utolsó pillanatban Charles-nak sikerül meggyőzni az apát, és a felesége megbocsát neki.
augusztus 8., kedd 00:20A betegségben elpusztult birkák húsát olcsón árulják a városban, de hamarosan járvány tör ki. A vakiskolában ideiglenes kórházat állítanak fel. Dr. Baker és Hester Sue Terhune ápolják a betegeket. Mikor már Nels, Nellie, Willie, Adam, Laura, Albert, Andy és Alice is beteg, Charles és Jonathan elindulnak az érkező gyógyszerért. Hazafelé egy ember elveszi mindenüket és mikor utánamennek, bezárja őket.
augusztus 8., kedd 23:15A betegségben elpusztult birkák húsát olcsón árulják a városban, de hamarosan járvány tör ki. A vakiskolában ideiglenes kórházat állítanak fel. Dr. Baker és Hester Sue Terhune ápolják a betegeket. Mikor már Nels, Nellie, Willie, Adam, Laura, Albert, Andy és Alice is beteg, Charles és Jonathan elindulnak az érkező gyógyszerért. Hazafelé egy ember elveszi mindenüket és mikor utánamennek, bezárja őket.
Többi epizód tartalma

MŰSORON

 • Most megy
  08:15
  Bor, mámor, szerelem
  92. rész

 • 09:20
  Bor, mámor, szerelem
  1. évad 93. epizód

 • 10:25
  Ne hagyj el!
  61. rész

 • 11:30
  Felújít-lak
  2. évad 3. epizód

 • 12:45
  Providence
  3. évad 12. epizód