Hirdetés

A filmsorozat alapjául Laura Ingalls Wilder amerikai írónő önéletrajzi ifjúsági könyvsorozata szolgál. A sorozat története 1878-ban kezdődik, amikor Charles Ingalls és családja Kansas-ből Minnesotába, Walnut Grove-ba költözik.

szeptember 21., csütörtök 12:45Az iskolában mindenki kap egy-egy levelet minneapolisi diákoktól, hogy levelezőtársakat szerezzenek. Minden levelet Laurának kell adni, aki kijavítja, osztályozza, majd pedig elküldi őket. Albert Leslie Bartonnal levelez, aki előtt magas és erős fiatalembernek tünteti fel magát, Leslie pedig a balett- és teniszóráiról ír, pedig már két éve, egy baleset óta tolókocsihoz van kötve.
szeptember 21., csütörtök 13:50Charles és Almanzo betársul Jonathan fuvarozó cégéhez. Mivel nem tudják eldönteni, melyikük útvonala a rövidebb, fogadást kötnek: amelyikük először érkezik meg, azt a másikuk felesége meghívja vacsorára. De ha egyikük sem ér oda 1 órára, akkor ők főznek. Útjuk kalandosan alakul. Almanzo a csomag felét a hegy aljában hagyja, de mire visszamegy érte, egy szegény család elviszi az ételt, végül ő segít a férjnek egyenesbe jönni.
szeptember 22., péntek 12:45Charles és Almanzo betársul Jonathan fuvarozó cégéhez. Mivel nem tudják eldönteni, melyikük útvonala a rövidebb, fogadást kötnek: amelyikük először érkezik meg, azt a másikuk felesége meghívja vacsorára. De ha egyikük sem ér oda 1 órára, akkor ők főznek. Útjuk kalandosan alakul. Almanzo a csomag felét a hegy aljában hagyja, de mire visszamegy érte, egy szegény család elviszi az ételt, végül ő segít a férjnek egyenesbe jönni.
szeptember 22., péntek 13:50Adam egy robbanásban agyrázkódást szenved, és a kórházban felébredve meglepetten veszi észre, hogy újra lát. Le van nyűgözve, főleg amikor Mary-t meglátja, azt mondja, sokkal szebb, mint amilyennek elképzelte. Elmennek kocsikázni, de Adam annyira boldog, hogy ez már rosszul esik Mary-nek, hiszen vele, a "vak feleséggel" alig foglalkozik, csak arról áradozik, milyen jó mindent újra látni.
szeptember 25., hétfő 12:45Adam egy robbanásban agyrázkódást szenved, és a kórházban felébredve meglepetten veszi észre, hogy újra lát. Le van nyűgözve, főleg amikor Mary-t meglátja, azt mondja, sokkal szebb, mint amilyennek elképzelte. Elmennek kocsikázni, de Adam annyira boldog, hogy ez már rosszul esik Mary-nek, hiszen vele, a "vak feleséggel" alig foglalkozik, csak arról áradozik, milyen jó mindent újra látni.
szeptember 25., hétfő 13:50Charles és Almanzo betársul Jonathan fuvarozó cégéhez. Mivel nem tudják eldönteni, melyikük útvonala a rövidebb, fogadást kötnek: amelyikük először érkezik meg, azt a másikuk felesége meghívja vacsorára. De ha egyikük sem ér oda 1 órára, akkor ők főznek. Útjuk kalandosan alakul. Almanzo a csomag felét a hegy aljában hagyja, de mire visszamegy érte, egy szegény család elviszi az ételt, végül ő segít a férjnek egyenesbe jönni.
szeptember 26., kedd 12:45Charles és Almanzo betársul Jonathan fuvarozó cégéhez. Mivel nem tudják eldönteni, melyikük útvonala a rövidebb, fogadást kötnek: amelyikük először érkezik meg, azt a másikuk felesége meghívja vacsorára. De ha egyikük sem ér oda 1 órára, akkor ők főznek. Útjuk kalandosan alakul. Almanzo a csomag felét a hegy aljában hagyja, de mire visszamegy érte, egy szegény család elviszi az ételt, végül ő segít a férjnek egyenesbe jönni.
szeptember 26., kedd 13:50Mr. és Mrs. Oleson nagyon összevesznek, és Nels beköltözik Nellie fogadójába. Este elmegy egy nőjogi aktivista előadására, ahol megtudja, mennyiféle joga van egy férjnek, amit Harriet mellett rég elfelejtett már. Aztán Mrs. Oleson költözik a szállóba, Nels pedig haza.
szeptember 27., szerda 12:45Mr. és Mrs. Oleson nagyon összevesznek, és Nels beköltözik Nellie fogadójába. Este elmegy egy nőjogi aktivista előadására, ahol megtudja, mennyiféle joga van egy férjnek, amit Harriet mellett rég elfelejtett már. Aztán Mrs. Oleson költözik a szállóba, Nels pedig haza.
szeptember 27., szerda 13:50Percival szülei látogatóba érkeznek, hogy meggyőződjenek, születendő unokájuk zsidó lesz. Benjamin Cohen, az apa sokat vitatkozik Mrs. Olesonnal, és a fiatalok teljesen kikészülnek ettől, Nellie nagyon szomorú és sokat sír. Olesonéknak az is nehézséget okoz, hogy hozzászokjanak a zsidó szokásokhoz, szertartásokhoz.
szeptember 28., csütörtök 12:45Percival szülei látogatóba érkeznek, hogy meggyőződjenek, születendő unokájuk zsidó lesz. Benjamin Cohen, az apa sokat vitatkozik Mrs. Olesonnal, és a fiatalok teljesen kikészülnek ettől, Nellie nagyon szomorú és sokat sír. Olesonéknak az is nehézséget okoz, hogy hozzászokjanak a zsidó szokásokhoz, szertartásokhoz.
szeptember 28., csütörtök 13:50Almanzo bátyja, Royal és felesége, Millie nyaralni mennek és két bajkeverő kisfiukat Almanzóék gondjára bízzák. A gyerekek igyekeznek megkeseríteni az életüket: óriási kuckót építenek a fa tetejére, a veteményeskertet összetapossák, a tyúkok tollait kitépkedik és jelmezt készítenek belőlük, haldoklót tettetnek, csak hogy a büntetésük ellenére kapjanak enni. Iskolába nem hajlandóak járni, azt mondják, náluk otthon szünet van.
szeptember 29., péntek 12:45Almanzo bátyja, Royal és felesége, Millie nyaralni mennek és két bajkeverő kisfiukat Almanzóék gondjára bízzák. A gyerekek igyekeznek megkeseríteni az életüket: óriási kuckót építenek a fa tetejére, a veteményeskertet összetapossák, a tyúkok tollait kitépkedik és jelmezt készítenek belőlük, haldoklót tettetnek, csak hogy a büntetésük ellenére kapjanak enni. Iskolába nem hajlandóak járni, azt mondják, náluk otthon szünet van.
szeptember 29., péntek 13:50Joe Kagan elhagyja a várost és Sleepy Eye-ba költözik. Feleségül akarja venni Hester-Sue-t, de az ő kezét már megkérte egy temetkezési vállalkozó. Bár Mrs. Terhune nem szereti az unalmas, humortalan férfit, mégsem enged Joe-nak, mert szerinte felelőtlen, és nem tudná a családját eltartani.
október 2., hétfő 14:20Joe Kagan elhagyja a várost és Sleepy Eye-ba költözik. Feleségül akarja venni Hester-Sue-t, de az ő kezét már megkérte egy temetkezési vállalkozó. Bár Mrs. Terhune nem szereti az unalmas, humortalan férfit, mégsem enged Joe-nak, mert szerinte felelőtlen, és nem tudná a családját eltartani.
október 2., hétfő 15:25Harriet Oleson nincs megelégedve a tanítás színvonalával, ezért Laura elhagyja az iskolát. Mrs. Oleson lesz az új tanár, és művészettörténetet, illetve franciát kezd tanítani, és egyenruhát vezet be. Többeknek nincs pénze a teljes egyenruhához, Albert pedig a szoros zokni helyet szénnel keni be a lábát. Albert azt tervezi, hogy lejáratják Mrs. Olesont az érkező iskolatanács előtt, és ha nem kapnak anyagi támogatást, Mrs.
október 3., kedd 14:20Harriet Oleson nincs megelégedve a tanítás színvonalával, ezért Laura elhagyja az iskolát. Mrs. Oleson lesz az új tanár, és művészettörténetet, illetve franciát kezd tanítani, és egyenruhát vezet be. Többeknek nincs pénze a teljes egyenruhához, Albert pedig a szoros zokni helyet szénnel keni be a lábát. Albert azt tervezi, hogy lejáratják Mrs. Olesont az érkező iskolatanács előtt, és ha nem kapnak anyagi támogatást, Mrs.
október 3., kedd 15:25A fiúk leskelődnek a tizennégy éves lány, Sylvia szobája ablakában. Amikor az apja észreveszi őket, csak Albertet tudja elkapni, a többiek elfutnak. Mrs. Oleson nagyon felfújja az ügyet, pedig Willie is ott volt. Mikor Sylvia hazafelé tart, egy álarcos férfi megtámadja és megerőszakolja. Az apja így még inkább félti a lányát, aki furcsán viselkedik a gyerekek között, fél, ha közelednek hozzá.
október 4., szerda 14:20A fiúk leskelődnek a tizennégy éves lány, Sylvia szobája ablakában. Amikor az apja észreveszi őket, csak Albertet tudja elkapni, a többiek elfutnak. Mrs. Oleson nagyon felfújja az ügyet, pedig Willie is ott volt. Mikor Sylvia hazafelé tart, egy álarcos férfi megtámadja és megerőszakolja. Az apja így még inkább félti a lányát, aki furcsán viselkedik a gyerekek között, fél, ha közelednek hozzá.
október 4., szerda 15:25A fiúk leskelődnek a tizennégy éves lány, Sylvia szobája ablakában. Amikor az apja észreveszi őket, csak Albertet tudja elkapni, a többiek elfutnak. Mrs. Oleson nagyon felfújja az ügyet, pedig Willie is ott volt. Mikor Sylvia hazafelé tart, egy álarcos férfi megtámadja és megerőszakolja. Az apja így még inkább félti a lányát, aki furcsán viselkedik a gyerekek között, fél, ha közelednek hozzá.
október 5., csütörtök 14:20A fiúk leskelődnek a tizennégy éves lány, Sylvia szobája ablakában. Amikor az apja észreveszi őket, csak Albertet tudja elkapni, a többiek elfutnak. Mrs. Oleson nagyon felfújja az ügyet, pedig Willie is ott volt. Mikor Sylvia hazafelé tart, egy álarcos férfi megtámadja és megerőszakolja. Az apja így még inkább félti a lányát, aki furcsán viselkedik a gyerekek között, fél, ha közelednek hozzá.
október 5., csütörtök 15:25Adam befejezi az egyetemet és Walnut Grove-ban nyit ügyvédi irodát, miután sehol sem kap állást Sleepy Eye-ban. Első ügye nagyon bonyolult, ugyanis egy férfi földeket adott el a walnut grove-iaknak, de egy nagy esőzés az egészet elöntötte, és ezért felelősségre vonják. Ő azt állítja, nem készült felmérés a föld állapotáról, de ez nem igaz. Mivel Adam elvállalta a védelmét, rossz szemmel néznek az egész családra.
október 6., péntek 14:20Adam befejezi az egyetemet és Walnut Grove-ban nyit ügyvédi irodát, miután sehol sem kap állást Sleepy Eye-ban. Első ügye nagyon bonyolult, ugyanis egy férfi földeket adott el a walnut grove-iaknak, de egy nagy esőzés az egészet elöntötte, és ezért felelősségre vonják. Ő azt állítja, nem készült felmérés a föld állapotáról, de ez nem igaz. Mivel Adam elvállalta a védelmét, rossz szemmel néznek az egész családra.
október 6., péntek 15:25Albert és Charles Sleepy Eye-ban vannak Garvey-éknál. Egy család érkezik, akik átutazóban vannak, egy rokonukhoz készülnek, és aranymosásból szeretnének meggazdagodni. Útbaigazítást kérnek Charles-éktól, de egy veszélyes útszakaszon a szülők kocsja a mélybe zúdul, és mindketten meghalnak. A két gyerek, James és Cassandra Charles-ékkal utaztak, és Charles elviszi a kis árvákat Jed bácsihoz, akihez szüleikkel készültek menni.
Többi epizód tartalma

MŰSORON