Hirdetés

A filmsorozat alapjául Laura Ingalls Wilder amerikai írónő önéletrajzi ifjúsági könyvsorozata szolgál. A sorozat története 1878-ban kezdődik, amikor Charles Ingalls és családja Kansas-ből Minnesotába, Walnut Grove-ba költözik.

május 22., hétfő 23:35Jeremy Stokes szereti a lányát, de indián unokáját nem tudja elfogadni. Hiába tesz bármit Joseph, vagyis Pettyes Sas, nem ismeri el unokájaként. Josphet többször megverik az iskolában, és szemére hányják, hogy mit keres ott, és Jeremy az, aki végül a Pettyes Sas nevet íratja be az osztálynaplóba.
május 23., kedd 00:40Mary-t megrúgja a ló, mikor Charles helyett ő vezeti be az állatot. Charles születésnapja mégis vidáman telik, mert a fájdalom csak utána jelentkezik. Dr. Baker először azt hiszi, nem komoly, de utána rájön, hogy meg kell műteni. A városba utaznak a legjobb klinikára, mert Alden atya gyűjtést rendezett Mary-ért. A műtét úgy tűnik, sikerült, de Mary újra belázasodik.
május 23., kedd 23:35Mary-t megrúgja a ló, mikor Charles helyett ő vezeti be az állatot. Charles születésnapja mégis vidáman telik, mert a fájdalom csak utána jelentkezik. Dr. Baker először azt hiszi, nem komoly, de utána rájön, hogy meg kell műteni. A városba utaznak a legjobb klinikára, mert Alden atya gyűjtést rendezett Mary-ért. A műtét úgy tűnik, sikerült, de Mary újra belázasodik.
május 24., szerda 00:40Mary-t megrúgja a ló, mikor Charles helyett ő vezeti be az állatot. Charles születésnapja mégis vidáman telik, mert a fájdalom csak utána jelentkezik. Dr. Baker először azt hiszi, nem komoly, de utána rájön, hogy meg kell műteni. A városba utaznak a legjobb klinikára, mert Alden atya gyűjtést rendezett Mary-ért. A műtét úgy tűnik, sikerült, de Mary újra belázasodik.
május 24., szerda 23:35Mary-t megrúgja a ló, mikor Charles helyett ő vezeti be az állatot. Charles születésnapja mégis vidáman telik, mert a fájdalom csak utána jelentkezik. Dr. Baker először azt hiszi, nem komoly, de utána rájön, hogy meg kell műteni. A városba utaznak a legjobb klinikára, mert Alden atya gyűjtést rendezett Mary-ért. A műtét úgy tűnik, sikerült, de Mary újra belázasodik.
május 25., csütörtök 00:40A fekete bőrű kisfiú, Solomon megszökik otthonról, és Charles-ék befogadják. Elkezd iskolába járni, amit annyira szeretett volna mindig, és megtanítja Laurát arra, milyen szerencsés, hogy tanulhat. De rá kell jönnie, hogy a feketékkel még mindig másként bánnak, és végül bevallja Charles-nak, hogy élnek a szülei és haza akar menni.
május 25., csütörtök 23:35A fekete bőrű kisfiú, Solomon megszökik otthonról, és Charles-ék befogadják. Elkezd iskolába járni, amit annyira szeretett volna mindig, és megtanítja Laurát arra, milyen szerencsés, hogy tanulhat. De rá kell jönnie, hogy a feketékkel még mindig másként bánnak, és végül bevallja Charles-nak, hogy élnek a szülei és haza akar menni.
május 26., péntek 00:40Laura születésnapjára egy lexikont kap, de jobban ürült volna egy játéknak. Új barátnőjével, a dadogó Annával elmegy Nellie klubjának gyűlésére, és mikor senki sem látja, ellopja a zenedobozát, amitől rémálmok gyötrik, ráadásul le is löki a dobozt, amitől tönkremegy, és nem adhatja így vissza. Nellie meglátja, hogy nála van, és megzsarolja Laurát, hogy ha mindent megtesz neki, akkor nem árulja el őt Charlesnak.
május 26., péntek 23:35Laura születésnapjára egy lexikont kap, de jobban ürült volna egy játéknak. Új barátnőjével, a dadogó Annával elmegy Nellie klubjának gyűlésére, és mikor senki sem látja, ellopja a zenedobozát, amitől rémálmok gyötrik, ráadásul le is löki a dobozt, amitől tönkremegy, és nem adhatja így vissza. Nellie meglátja, hogy nála van, és megzsarolja Laurát, hogy ha mindent megtesz neki, akkor nem árulja el őt Charlesnak.
május 27., szombat 00:40Az iskolában diákelnök-választás van. Nellie-t az öccse jelöli, és Mary-t s jelölik, hogy ez a lányok szavazatait megossza. A fiúk a kissé fellegekben járó Elmer Dobkins-t jelölik, hogy nevetségessé tegyék. Nellie partit rendez, amire Mary-éken kívül az összes lányt meghívja, persze annak fejében, hogy rá fognak szavazni. Lauráék is bosszúból rendeznek egy partit, amire viszont csak Elmer jön el.
május 27., szombat 07:50Charles és Almanzo betársul Jonathan fuvarozó cégéhez. Mivel nem tudják eldönteni, melyikük útvonala a rövidebb, fogadást kötnek: amelyikük először érkezik meg, azt a másikuk felesége meghívja vacsorára. De ha egyikük sem ér oda 1 órára, akkor ők főznek. Útjuk kalandosan alakul. Almanzo a csomag felét a hegy aljában hagyja, de mire visszamegy érte, egy szegény család elviszi az ételt, végül ő segít a férjnek egyenesbe jönni.
május 27., szombat 08:55Mr. és Mrs. Oleson nagyon összevesznek, és Nels beköltözik Nellie fogadójába. Este elmegy egy nőjogi aktivista előadására, ahol megtudja, mennyiféle joga van egy férjnek, amit Harriet mellett rég elfelejtett már. Aztán Mrs. Oleson költözik a szállóba, Nels pedig haza.
május 28., vasárnap 07:35Percival szülei látogatóba érkeznek, hogy meggyőződjenek, születendő unokájuk zsidó lesz. Benjamin Cohen, az apa sokat vitatkozik Mrs. Olesonnal, és a fiatalok teljesen kikészülnek ettől, Nellie nagyon szomorú és sokat sír. Olesonéknak az is nehézséget okoz, hogy hozzászokjanak a zsidó szokásokhoz, szertartásokhoz.
május 28., vasárnap 08:40Almanzo bátyja, Royal és felesége, Millie nyaralni mennek és két bajkeverő kisfiukat Almanzóék gondjára bízzák. A gyerekek igyekeznek megkeseríteni az életüket: óriási kuckót építenek a fa tetejére, a veteményeskertet összetapossák, a tyúkok tollait kitépkedik és jelmezt készítenek belőlük, haldoklót tettetnek, csak hogy a büntetésük ellenére kapjanak enni. Iskolába nem hajlandóak járni, azt mondják, náluk otthon szünet van.
május 29., hétfő 23:35Az iskolában diákelnök-választás van. Nellie-t az öccse jelöli, és Mary-t s jelölik, hogy ez a lányok szavazatait megossza. A fiúk a kissé fellegekben járó Elmer Dobkins-t jelölik, hogy nevetségessé tegyék. Nellie partit rendez, amire Mary-éken kívül az összes lányt meghívja, persze annak fejében, hogy rá fognak szavazni. Lauráék is bosszúból rendeznek egy partit, amire viszont csak Elmer jön el.
május 30., kedd 00:40Ingallsék és Edwardsék aranyásásból akarnak meggazdagodni, mert az otthoni megélhetési körülmények romlanak. Találnak is egy jó helyet és a közeli városban fölállított sátorban a templom mellett Caroline megnyitja az iskolát is. Ám mikor egy férfit lelőnek az aranyáért, egy másik jónak tűnő férfi pedig kiássa az ottélő remete feleségének holttestét csak azért, mert alatta arany van, a két család elbizonytalanodik és hazamegy.
május 30., kedd 23:35Ingallsék és Edwardsék aranyásásból akarnak meggazdagodni, mert az otthoni megélhetési körülmények romlanak. Találnak is egy jó helyet és a közeli városban fölállított sátorban a templom mellett Caroline megnyitja az iskolát is. Ám mikor egy férfit lelőnek az aranyáért, egy másik jónak tűnő férfi pedig kiássa az ottélő remete feleségének holttestét csak azért, mert alatta arany van, a két család elbizonytalanodik és hazamegy.
május 31., szerda 00:40Ingallsék és Edwardsék aranyásásból akarnak meggazdagodni, mert az otthoni megélhetési körülmények romlanak. Találnak is egy jó helyet és a közeli városban fölállított sátorban a templom mellett Caroline megnyitja az iskolát is. Ám mikor egy férfit lelőnek az aranyáért, egy másik jónak tűnő férfi pedig kiássa az ottélő remete feleségének holttestét csak azért, mert alatta arany van, a két család elbizonytalanodik és hazamegy.
május 31., szerda 23:35Ingallsék és Edwardsék aranyásásból akarnak meggazdagodni, mert az otthoni megélhetési körülmények romlanak. Találnak is egy jó helyet és a közeli városban fölállított sátorban a templom mellett Caroline megnyitja az iskolát is. Ám mikor egy férfit lelőnek az aranyáért, egy másik jónak tűnő férfi pedig kiássa az ottélő remete feleségének holttestét csak azért, mert alatta arany van, a két család elbizonytalanodik és hazamegy.
június 1., csütörtök 00:40Jack kutya elpusztul és Laurát furdalja a lelkiismeret, az új kutyát, Banditát pedig nem akarja elfogadni. Kezia Horn érkezik a városba, akinek még háza sincsen, és nem akarják elfogadni, csak Mary, Laura, Willie és Jonathan Garvey állnak vele szóba. Kezia megtanítja Laurát arra, hogy el kell fogadni a másikat, még ha nem is olyan, mint az átlag. Így Laura is megszereti a kutyáját, és a város is Keziát.
június 1., csütörtök 23:35Jack kutya elpusztul és Laurát furdalja a lelkiismeret, az új kutyát, Banditát pedig nem akarja elfogadni. Kezia Horn érkezik a városba, akinek még háza sincsen, és nem akarják elfogadni, csak Mary, Laura, Willie és Jonathan Garvey állnak vele szóba. Kezia megtanítja Laurát arra, hogy el kell fogadni a másikat, még ha nem is olyan, mint az átlag. Így Laura is megszereti a kutyáját, és a város is Keziát.
június 2., péntek 00:40Charles képviseli a megyét a gazdakör chicagói ülésén és Caroline fölajánlja, hogy ne őt, hanem Mary-t vigye magával, így találkozhat Johnnal, akit már nagyon régen látott, és elmehet vele a bálba. De a látogatás nem úgy alakul, ahogy szerették volna: John sosem ér rá, és Charles rájön, hogy van egy másik barátnője, és Mary-re már csak barátként gondol.
június 2., péntek 23:35Charles képviseli a megyét a gazdakör chicagói ülésén és Caroline fölajánlja, hogy ne őt, hanem Mary-t vigye magával, így találkozhat Johnnal, akit már nagyon régen látott, és elmehet vele a bálba. De a látogatás nem úgy alakul, ahogy szerették volna: John sosem ér rá, és Charles rájön, hogy van egy másik barátnője, és Mary-re már csak barátként gondol.
június 3., szombat 00:40Az Ingalls lányok és barátnőjük, Ellen a tóhoz mennek fürdeni. Amint fiúk közelednek, ők lebuknak a víz alá, de Ellen nem jön föl, hiába szólítgatják. A kislány holttestét megtalálják, és Ellen anyja Laurát hibáztatja a tragédiáért, majd leküldi őt a pincében almáért és bezárja. A férjét is megbántja, aki otthagyja őt egyedül.
június 3., szombat 07:50Joe Kagan elhagyja a várost és Sleepy Eye-ba költözik. Feleségül akarja venni Hester-Sue-t, de az ő kezét már megkérte egy temetkezési vállalkozó. Bár Mrs. Terhune nem szereti az unalmas, humortalan férfit, mégsem enged Joe-nak, mert szerinte felelőtlen, és nem tudná a családját eltartani.
június 3., szombat 08:55Harriet Oleson nincs megelégedve a tanítás színvonalával, ezért Laura elhagyja az iskolát. Mrs. Oleson lesz az új tanár, és művészettörténetet, illetve franciát kezd tanítani, és egyenruhát vezet be. Többeknek nincs pénze a teljes egyenruhához, Albert pedig a szoros zokni helyet szénnel keni be a lábát. Albert azt tervezi, hogy lejáratják Mrs. Olesont az érkező iskolatanács előtt, és ha nem kapnak anyagi támogatást, Mrs.
június 4., vasárnap 07:35A fiúk leskelődnek a tizennégy éves lány, Sylvia szobája ablakában. Amikor az apja észreveszi őket, csak Albertet tudja elkapni, a többiek elfutnak. Mrs. Oleson nagyon felfújja az ügyet, pedig Willie is ott volt. Mikor Sylvia hazafelé tart, egy álarcos férfi megtámadja és megerőszakolja. Az apja így még inkább félti a lányát, aki furcsán viselkedik a gyerekek között, fél, ha közelednek hozzá.
június 4., vasárnap 08:40A fiúk leskelődnek a tizennégy éves lány, Sylvia szobája ablakában. Amikor az apja észreveszi őket, csak Albertet tudja elkapni, a többiek elfutnak. Mrs. Oleson nagyon felfújja az ügyet, pedig Willie is ott volt. Mikor Sylvia hazafelé tart, egy álarcos férfi megtámadja és megerőszakolja. Az apja így még inkább félti a lányát, aki furcsán viselkedik a gyerekek között, fél, ha közelednek hozzá.
június 5., hétfő 23:35Az Ingalls lányok és barátnőjük, Ellen a tóhoz mennek fürdeni. Amint fiúk közelednek, ők lebuknak a víz alá, de Ellen nem jön föl, hiába szólítgatják. A kislány holttestét megtalálják, és Ellen anyja Laurát hibáztatja a tragédiáért, majd leküldi őt a pincében almáért és bezárja. A férjét is megbántja, aki otthagyja őt egyedül.
június 6., kedd 00:40Charles konyhát épít a házhoz, amikor elhívják egy sürgős munkára. Feltűnik egy ezermester, aki szívesen segít, és igyekszik helyettesíteni az apát a ház körüli munkákban. A helyettesítés olyan hitelesre sikerül, hogy Mary arra gyanakszik, hogy a férfi szerelmes Caroline-ba és elküldi őt a háztól. Végül megbánja a tettét és visszahívja, majd hamarosan Charles is hazaérkezik, az ezermester pedig továbbáll.
június 6., kedd 23:35Charles konyhát épít a házhoz, amikor elhívják egy sürgős munkára. Feltűnik egy ezermester, aki szívesen segít, és igyekszik helyettesíteni az apát a ház körüli munkákban. A helyettesítés olyan hitelesre sikerül, hogy Mary arra gyanakszik, hogy a férfi szerelmes Caroline-ba és elküldi őt a háztól. Végül megbánja a tettét és visszahívja, majd hamarosan Charles is hazaérkezik, az ezermester pedig továbbáll.
Többi epizód tartalma

MŰSORON

 • Most megy
  02:40
  A szomszéd főztje...
  A szomszéd főztje...

 • 04:55
  Lakosztály


 • 05:15
  A múlt árnyéka
  57. rész

 • 06:05
  Szerelem ajándékba
  52. rész

 • 07:05
  Titkok hídja
  122. rész