Hirdetés

A filmsorozat alapjául Laura Ingalls Wilder amerikai írónő önéletrajzi ifjúsági könyvsorozata szolgál. A sorozat története 1878-ban kezdődik, amikor Charles Ingalls és családja Kansas-ből Minnesotába, Walnut Grove-ba költözik.

június 21., szerda 00:40Charles és Jonathan megkapnak egy fuvarozói állást, ami nagyon jövedelmező, de távol kell lenniük a családjuktól. Laura rájön, hogy szerelmes Jimmy Hillbe, akivel békászni szokott járni a patakhoz. Mary-től és Nellie-től kér tanácsot arról, hogy mit szeretnek a fiúk és úgy alakítja saját stílusát is, ahogy szerinte a fiúk szeretik: például kibontott hajjal megy iskolába.
június 21., szerda 23:35Charles és Jonathan megkapnak egy fuvarozói állást, ami nagyon jövedelmező, de távol kell lenniük a családjuktól. Laura rájön, hogy szerelmes Jimmy Hillbe, akivel békászni szokott járni a patakhoz. Mary-től és Nellie-től kér tanácsot arról, hogy mit szeretnek a fiúk és úgy alakítja saját stílusát is, ahogy szerinte a fiúk szeretik: például kibontott hajjal megy iskolába.
június 22., csütörtök 00:40Mary tanári állást kap egy csöndes és zárkózott közösségben, ahol Ms. Peel befolyásol mindenkit: úgy hiszik, varázsereje van. Mary egy családnál kap szállást, ahol a családfő Mary minden mozdulatába beleköt. Mary elkeseredésében hazamegy, de meg akarja menteni a jó hírét, mert Mrs. Peel hatására mindenfélét beszélnek róla. Charles-szal elmegy a falu istentiszteletére és szóváltásba keveredik Mrs.
június 22., csütörtök 23:35Mary tanári állást kap egy csöndes és zárkózott közösségben, ahol Ms. Peel befolyásol mindenkit: úgy hiszik, varázsereje van. Mary egy családnál kap szállást, ahol a családfő Mary minden mozdulatába beleköt. Mary elkeseredésében hazamegy, de meg akarja menteni a jó hírét, mert Mrs. Peel hatására mindenfélét beszélnek róla. Charles-szal elmegy a falu istentiszteletére és szóváltásba keveredik Mrs.
június 23., péntek 00:40Ingallsék a házassági évfordulójukra készülnek, de Charles nem érkezik haza időben. Caroline elkezd mesélni a megismerkedésükről, és megelevenedik az egykori történet: Charles félénk fiú volt és a tanára sem szerette. Ráadásul Harold, a tanár fia is szeretett Caroline körül sündörögni, így vele is összetűzésbe került. A bál előtt pedig megverték a nagyfiúk a kis Charles-t, aki így nem mert Caroline elé állni.
június 23., péntek 23:35Ingallsék a házassági évfordulójukra készülnek, de Charles nem érkezik haza időben. Caroline elkezd mesélni a megismerkedésükről, és megelevenedik az egykori történet: Charles félénk fiú volt és a tanára sem szerette. Ráadásul Harold, a tanár fia is szeretett Caroline körül sündörögni, így vele is összetűzésbe került. A bál előtt pedig megverték a nagyfiúk a kis Charles-t, aki így nem mert Caroline elé állni.
június 24., szombat 00:40Laura egymás után több palackpostát is talál, melyeknek üzenete ugyanaz: "Légy a barátom!". Charles-szal elindulnak megkeresni a levelek küldőjét, és legközelebb egy kisbabát találnak, akit Laura Grace-nek nevez el, és "saját gyerekeként" bánik vele. Elindulnak megkeresni az igazi anyukát, és találnak is nyomokat: az egyik levélben küldött fénykép segítségével megtalálják a gyerek apját és együtt keresik tovább a lányt.
június 24., szombat 09:20Rudolpho Gambini, a mutatványos és családja Walnut Grove-ba érkezik. Albert sokat beszél Gambini fiával és kedvet kap a mutatványokhoz, de az ifjú szabadulóművészt Charles eltiltja Gambinitől, mondván, az ő fia orvos lesz, nem pedig páciens. Willie egy mutatvány közben kis híján fölrobbantja Nancy macskáját, és az egész város lázban ég a mutatványosoktól.
június 24., szombat 10:25Isaiah Edwards fia, John hamarosan végezne az egyetemmel, amikor közúti baleset áldozata lesz. Charles és Isaiah Chicagóba mennek, hogy kiderítsék az igazságot. Beszélnek azzal, aki állítólag elütötte John-t. Egy boltban megtalálják John óráját, és a feketebőrű kisfiú, aki eladta az órát, elmondja nekik, hogy egy hosszú kabátos ember húzta ki a már halott fiatalembert az útra.
június 25., vasárnap 09:20Nels Olesont elrabolja két kétbalkezes tolvaj, és akkora váltságdíjat követelnek Mrs. Olesontól, amit ő sokall a férjéért. Lassan az egész város a fogságukba esik... Dr. Baker, Alden atya és Mrs. Oleson is. Nem is sejtik, hogy a fekete álruhás bandafőnök, Black Jake valójában Nels Oleson, aki szövetkezett a jóindulatú bűnözőkkel, akikre a végén már senki sem tud haragudni...
június 25., vasárnap 10:25Mrs. Oleson hosszabb bevásárlóútra megy, Nels gondjaira bízva Nancy-t. Elmer Miles, az új tanuló igen kövér, és ezért csúfolják. Nancy viszont rájön, hogy nagyon jól ki tudná használni a fiút, aki mindent megtesz neki, még fogyókúrába is kezd, de Nancy csak nevet rajta. Aztán Albert és Willie jól rászedik Nancy-t, mert tudják, hogy akárcsak Harriet, ő is kihallgatja az összes telefonbeszélgetést.
június 26., hétfő 23:35Laura egymás után több palackpostát is talál, melyeknek üzenete ugyanaz: "Légy a barátom!". Charles-szal elindulnak megkeresni a levelek küldőjét, és legközelebb egy kisbabát találnak, akit Laura Grace-nek nevez el, és "saját gyerekeként" bánik vele. Elindulnak megkeresni az igazi anyukát, és találnak is nyomokat: az egyik levélben küldött fénykép segítségével megtalálják a gyerek apját és együtt keresik tovább a lányt.
június 27., kedd 00:30Ingallsék a házassági évfordulójukra készülnek, de Charles nem érkezik haza időben. Caroline elkezd mesélni a megismerkedésükről, és megelevenedik az egykori történet: Charles félénk fiú volt és a tanára sem szerette. Ráadásul Harold, a tanár fia is szeretett Caroline körül sündörögni, így vele is összetűzésbe került. A bál előtt pedig megverték a nagyfiúk a kis Charles-t, aki így nem mert Caroline elé állni.
június 27., kedd 23:35Ingallsék a házassági évfordulójukra készülnek, de Charles nem érkezik haza időben. Caroline elkezd mesélni a megismerkedésükről, és megelevenedik az egykori történet: Charles félénk fiú volt és a tanára sem szerette. Ráadásul Harold, a tanár fia is szeretett Caroline körül sündörögni, így vele is összetűzésbe került. A bál előtt pedig megverték a nagyfiúk a kis Charles-t, aki így nem mert Caroline elé állni.
június 28., szerda 00:30Charles azt a hírt kapja, hogy hamarosan nagy örökséghez fog jutni. Hirtelen még Mrs. Oleson is kedves lesz hozzájuk, és Charles pénzt ajánl fel a templomnak egy orgonára, valamint az iskolai tankönyvekre. Mrs. Oleson hív egy újságírót, aki riportot szeretne készíteni velük. Mivel a riporthoz fénykép is lesz, Olesonéknál új ruhákat vesznek.
június 28., szerda 23:35Charles azt a hírt kapja, hogy hamarosan nagy örökséghez fog jutni. Hirtelen még Mrs. Oleson is kedves lesz hozzájuk, és Charles pénzt ajánl fel a templomnak egy orgonára, valamint az iskolai tankönyvekre. Mrs. Oleson hív egy újságírót, aki riportot szeretne készíteni velük. Mivel a riporthoz fénykép is lesz, Olesonéknál új ruhákat vesznek.
június 29., csütörtök 00:40Peter, Mrs. Oleson gazdag unokaöccse azért kerül Walnut Grove-ba, hogy tanuljon egy kis vidéki életet. A gyerekek kinevetik az öltözete miatt, és Olesonék rájönnek, ők nem alkalmasak a fiú megnevelésére, így Ingalls-ékhez kerül dolgozni.
június 29., csütörtök 23:35Peter, Mrs. Oleson gazdag unokaöccse azért kerül Walnut Grove-ba, hogy tanuljon egy kis vidéki életet. A gyerekek kinevetik az öltözete miatt, és Olesonék rájönnek, ők nem alkalmasak a fiú megnevelésére, így Ingalls-ékhez kerül dolgozni.
június 30., péntek 00:40Laura egy horgászás alkalmával megismerkedik Seth Bartonnal, aki új a városban. Laurának nagyon megtetszik Seth, de a fiú Mary-nek kezd udvarolni. Mary látása megromlik és már nem jó neki az eddig használt szemüveg. Bár szerinte csak a sok olvasás erőltette meg a szemét, mert a tanári vizsgára készül, elmennek egy szemspecialistához, aki először csak egy erősebb szemüveget ad, de mikor már ez sem elég jó, újra visszamennek hozzá.
június 30., péntek 23:35Laura egy horgászás alkalmával megismerkedik Seth Bartonnal, aki új a városban. Laurának nagyon megtetszik Seth, de a fiú Mary-nek kezd udvarolni. Mary látása megromlik és már nem jó neki az eddig használt szemüveg. Bár szerinte csak a sok olvasás erőltette meg a szemét, mert a tanári vizsgára készül, elmennek egy szemspecialistához, aki először csak egy erősebb szemüveget ad, de mikor már ez sem elég jó, újra visszamennek hozzá.
július 1., szombat 00:40Laura egy horgászás alkalmával megismerkedik Seth Bartonnal, aki új a városban. Laurának nagyon megtetszik Seth, de a fiú Mary-nek kezd udvarolni. Mary látása megromlik és már nem jó neki az eddig használt szemüveg. Bár szerinte csak a sok olvasás erőltette meg a szemét, mert a tanári vizsgára készül, elmennek egy szemspecialistához, aki először csak egy erősebb szemüveget ad, de mikor már ez sem elég jó, újra visszamennek hozzá.
július 1., szombat 09:20Olesonék éttermükkel csatlakoznak a "Mrs. Sullivan konyhája" étteremlánchoz, amely főnöke egy egykori hadiszakács, Mrs. Sullivan pedig... nem is létezik. A gyorsétkezde sok pénzt hoz az első napokban, de Caroline, Hester-Sue és Olesonék nagyon kimerültek az első nap után, a vendégek pedig megunják a kis választékot. Csak egy öreg vendégük marad, aki mellesleg nem érez ízeket... Charles főz otthon, de a fiúk nem tudják megenni...
július 1., szombat 10:25Karácsonyra összegyűlik a család és Hester-Sue-val eljön Mary és Adam is, akik éppen most érkeztek New York-ból. Azt tervezik, hogy csak egy napra maradnak, de az időjárás mást mond: a kis házat szinte teljesen betemeti a hó. Régi karácsonyi történetek mesélésével töltik az időt.
július 2., vasárnap 09:20Gideon, James új barátja dadog és ezért csúfolják a gyerekek. Willie (azt hiszi, a háta mögött) kifigurázza Gideont, és James is nevet rajta. Gideon ezt meglátja és elrohan. Charles és James a keresésére indul, de nem találják meg. Elmennek pár napra Sleepy Eye-ba, ahol egy farkaskutya kezdi követni őket, aki Charles-sal szemben vad, Jamessel jámbor. Megvédi őket egy medvétől, de megsebesül.
július 2., vasárnap 10:25Almanzo elutazik, otthon pedig nagy szárazság és forróság van. Laura öntözi a kertet, tanít és nagyon rosszul van, Willie ájultan talál rá a farmon. Elrohan Dr. Bakerért, aki némileg rendbehozza, de Caroline nem engedi, hogy még tanítson is, ő veszi át az iskolát. a tanítás után egy régi mesét mond a gyerekeknek, aminek a címe: Kőleves. A történet: Egy koldusembernek senki nem adott ennivalót.
július 3., hétfő 23:35Laura egy horgászás alkalmával megismerkedik Seth Bartonnal, aki új a városban. Laurának nagyon megtetszik Seth, de a fiú Mary-nek kezd udvarolni. Mary látása megromlik és már nem jó neki az eddig használt szemüveg. Bár szerinte csak a sok olvasás erőltette meg a szemét, mert a tanári vizsgára készül, elmennek egy szemspecialistához, aki először csak egy erősebb szemüveget ad, de mikor már ez sem elég jó, újra visszamennek hozzá.
július 4., kedd 00:40Walnut Grove-ban egyre nehezebb a megélhetés: az Ingalls család úgy dönt, követik Mary-t a Dakota tartománybeli Winokába, ahol Adam Kendall-lel egy új Vakok Iskoláját nyitnak. Nemsokára Garvey-ék és Olesonék is megérkeznek a zajos Winokába. Chales és Caroline egy étteremben kezdenek dolgozni, Alice Garvey vezetésével iskolát nyitnak egy istálló épületében, Jonathan Garvey kidobó emberként kap munkát. Mrs.
július 4., kedd 23:35Walnut Grove-ban egyre nehezebb a megélhetés: az Ingalls család úgy dönt, követik Mary-t a Dakota tartománybeli Winokába, ahol Adam Kendall-lel egy új Vakok Iskoláját nyitnak. Nemsokára Garvey-ék és Olesonék is megérkeznek a zajos Winokába. Chales és Caroline egy étteremben kezdenek dolgozni, Alice Garvey vezetésével iskolát nyitnak egy istálló épületében, Jonathan Garvey kidobó emberként kap munkát. Mrs.
július 5., szerda 00:40Walnut Grove-ban egyre nehezebb a megélhetés: az Ingalls család úgy dönt, követik Mary-t a Dakota tartománybeli Winokába, ahol Adam Kendall-lel egy új Vakok Iskoláját nyitnak. Nemsokára Garvey-ék és Olesonék is megérkeznek a zajos Winokába. Chales és Caroline egy étteremben kezdenek dolgozni, Alice Garvey vezetésével iskolát nyitnak egy istálló épületében, Jonathan Garvey kidobó emberként kap munkát. Mrs.
július 5., szerda 23:35Walnut Grove-ban egyre nehezebb a megélhetés: az Ingalls család úgy dönt, követik Mary-t a Dakota tartománybeli Winokába, ahol Adam Kendall-lel egy új Vakok Iskoláját nyitnak. Nemsokára Garvey-ék és Olesonék is megérkeznek a zajos Winokába. Chales és Caroline egy étteremben kezdenek dolgozni, Alice Garvey vezetésével iskolát nyitnak egy istálló épületében, Jonathan Garvey kidobó emberként kap munkát. Mrs.
július 6., csütörtök 00:40A fiatal Tom Carlin vak, és apja ezért úgy érzi, hogy a fia semmire sem jó. Tom is így érez, Adam és Mary sem tudja őket meggyőzni. Ám amikor Albert kihívja a Dakota Sárkányokat egy focimeccsre, minden megváltozik. Az Alice Garvey vezette iskola csapata, a Winoka Harcosok elveszítik sztárjátékosukat, a nagy, buta Luke-ot: hogy a Sárkányok csapatát erősítse, Mr.
július 6., csütörtök 23:35A fiatal Tom Carlin vak, és apja ezért úgy érzi, hogy a fia semmire sem jó. Tom is így érez, Adam és Mary sem tudja őket meggyőzni. Ám amikor Albert kihívja a Dakota Sárkányokat egy focimeccsre, minden megváltozik. Az Alice Garvey vezette iskola csapata, a Winoka Harcosok elveszítik sztárjátékosukat, a nagy, buta Luke-ot: hogy a Sárkányok csapatát erősítse, Mr.
Többi epizód tartalma

MŰSORON