Hirdetés

A filmsorozat alapjául Laura Ingalls Wilder amerikai írónő önéletrajzi ifjúsági könyvsorozata szolgál. A sorozat története 1878-ban kezdődik, amikor Charles Ingalls és családja Kansas-ből Minnesotába, Walnut Grove-ba költözik.

március 24., péntek 00:35Joe Colter célja, hogy átszoktassa a farmereket a búzáról a kukoricára. Viszont a rakománnyal hazafelé felborul a szekere és a lovak elfutnak. Otthon a várandós feleségét azzal vádolják a farmerek, hogy férje megszökött a pénzzel és mikor Charles is eltűnik, azt mondják, ő is bűnrészes. Szerencsére egy ember megtalálta a lovakat és hála neki Charles megtalálja Coltert és hazamennek.
március 24., péntek 23:30Joe Colter célja, hogy átszoktassa a farmereket a búzáról a kukoricára. Viszont a rakománnyal hazafelé felborul a szekere és a lovak elfutnak. Otthon a várandós feleségét azzal vádolják a farmerek, hogy férje megszökött a pénzzel és mikor Charles is eltűnik, azt mondják, ő is bűnrészes. Szerencsére egy ember megtalálta a lovakat és hála neki Charles megtalálja Coltert és hazamennek.
március 25., szombat 00:35Ingalls Papa éppen visszatér családjával a városba egy utazás után, amikor megállítja őket a szövetségi marsall helyetteseivel. A marsall egy sziú felkelőt üldöz, és megkérdezi őket, nem látták-e a férfit. Amikor elkapja Ingalls-ékat a forgószél, az elhagyott kunyhóban kell menedéket keresniük. Papa elmegy élelmet szerezni, de eltéved, és egy indián segíti vissza a kunyhóhoz. A majdnem teljesen összefagyott marsall is abban a kunyhóban keres menedéket.
március 25., szombat 07:50Charles lovakat vásárolni megy egy gazdag családhoz, és hamarosan rájön, hogy az apa iszik és rosszul bánik a családjával, amióta legidősebb fia meghalt. Charles megsajnálja a gyerekeket, és egyre több időt tölt a családdal, programokat szervez a gyerekeknek. A feleség kis híján beleszeret Charles-ba és el akar válni. Az utolsó pillanatban Charles-nak sikerül meggyőzni az apát, és a felesége megbocsát neki.
március 25., szombat 08:55A betegségben elpusztult birkák húsát olcsón árulják a városban, de hamarosan járvány tör ki. A vakiskolában ideiglenes kórházat állítanak fel. Dr. Baker és Hester Sue Terhune ápolják a betegeket. Mikor már Nels, Nellie, Willie, Adam, Laura, Albert, Andy és Alice is beteg, Charles és Jonathan elindulnak az érkező gyógyszerért. Hazafelé egy ember elveszi mindenüket és mikor utánamennek, bezárja őket.
március 26., vasárnap 07:35A tizenéves Dylan megtudja, hogy leukémiás. Nagy álmát azonban, hogy lássa az óceánt, nem adja fel. Alberttel és Laurával elindulnak, és egy öregember segítségével felszöknek a vonatra. Laura üzenetet hagyott Carrie születésnapi ajándékában, ezért Charles utánuk indul. Közben egy ember ugrik föl a vonatra és amikor Dylanék nem adnak neki enni, majdnem kilöki Albertet. Végül Laura segítségével kilökik az embert.
március 26., vasárnap 08:40Nellie a nyári szünetben záróvizsgát tett, és egy éttermet kap ajándékba, amely az Oleson-házzal szemben épült. Mrs. Oleson szerint egy étterem vezetőjeként könnyebben fog férjet találni, ahogy neki is volt egy kis vegyesboltja, mielőtt férjhez ment volna. Új tanárnő érkezik a városba: Miss Eliza Jane Wilder. Laurának azonnal megtetszik a tanárnő öccse, Almanzo Wilder.
március 27., hétfő 23:30Ingalls Papa éppen visszatér családjával a városba egy utazás után, amikor megállítja őket a szövetségi marsall helyetteseivel. A marsall egy sziú felkelőt üldöz, és megkérdezi őket, nem látták-e a férfit. Amikor elkapja Ingalls-ékat a forgószél, az elhagyott kunyhóban kell menedéket keresniük. Papa elmegy élelmet szerezni, de eltéved, és egy indián segíti vissza a kunyhóhoz. A majdnem teljesen összefagyott marsall is abban a kunyhóban keres menedéket.
március 28., kedd 00:35Johnny Johnson, a farmerfiú elhagyja otthonát, mert hallott a nagyvárosi életről, Mr. Edwards pedig vele tart, hogy védelmezze. Belekezd egy pókerjátszmába, hogy Johnny veszítsen, de a fiú nyer. Amikor látja a fiú kisebb vagyonát, Mimi elhatározza, elszedi valahogy tőle a pénzt.
március 28., kedd 23:30Johnny Johnson, a farmerfiú elhagyja otthonát, mert hallott a nagyvárosi életről, Mr. Edwards pedig vele tart, hogy védelmezze. Belekezd egy pókerjátszmába, hogy Johnny veszítsen, de a fiú nyer. Amikor látja a fiú kisebb vagyonát, Mimi elhatározza, elszedi valahogy tőle a pénzt.
március 29., szerda 00:35Ingalls Papa a Llanson's fakitermelő cégnek dolgozik. Új társával, Jim Tylerrel vágja a deszkákat a kétszemélyes fűrészszel. Tyler, akit azelőtt az erdők bikájának hívtak, utálja, hogy egy farmerrel került össze, és ennek hangot is ad. Papa úgy tervezte, nem indul a Founder's Day versenyein, ráhagyja Mamára és a lányokra, hogy dicsőséget szerezzenek a pitesütésben, de amikor meghallja, hogy Tyler indul favágásban, nem hagyja annyiban a dolgot.
március 29., szerda 23:30Ingalls Papa a Llanson's fakitermelő cégnek dolgozik. Új társával, Jim Tylerrel vágja a deszkákat a kétszemélyes fűrészszel. Tyler, akit azelőtt az erdők bikájának hívtak, utálja, hogy egy farmerrel került össze, és ennek hangot is ad. Papa úgy tervezte, nem indul a Founder's Day versenyein, ráhagyja Mamára és a lányokra, hogy dicsőséget szerezzenek a pitesütésben, de amikor meghallja, hogy Tyler indul favágásban, nem hagyja annyiban a dolgot.
március 30., csütörtök 00:35Ingallsék nehezen élnek. Egy vállalat csődbementével a malmot be kell zárni és Charles most bármilyen munkát elvállal: istállóban takarít és árkot ás, míg Mary Mrs. Whipple-nél varr, mert ki kell fizetniük a számláikat Olesonéknál. Ezalatt Laura végzi Mary helyett a házimunkát és Mary iskolába sem jár, hogy minden idejét a munkájának szentelhesse.
március 30., csütörtök 23:30Ingallsék nehezen élnek. Egy vállalat csődbementével a malmot be kell zárni és Charles most bármilyen munkát elvállal: istállóban takarít és árkot ás, míg Mary Mrs. Whipple-nél varr, mert ki kell fizetniük a számláikat Olesonéknál. Ezalatt Laura végzi Mary helyett a házimunkát és Mary iskolába sem jár, hogy minden idejét a munkájának szentelhesse.
március 31., péntek 00:35Mary jegyei egyre romlanak, és nem értik, miért. Mrs. Oleson és Nellie is célzásokat tesznek ezzel kapcsolatban. Miss Beadle azt hiszi, egy fiú áll a dolgok mögött, aki elvonja Mary figyelmét az iskoláról. Mary későig tanul és másnap majd' elalszik órán. Miss Beadle felszólítja, hogy mondja el, mit tud a táblára írt évszámról, de nem tud válaszolni, mert nem látja jól. Charles szemorvoshoz viszi Mary-t, akitől szemüveget kap.
március 31., péntek 23:30Mary jegyei egyre romlanak, és nem értik, miért. Mrs. Oleson és Nellie is célzásokat tesznek ezzel kapcsolatban. Miss Beadle azt hiszi, egy fiú áll a dolgok mögött, aki elvonja Mary figyelmét az iskoláról. Mary későig tanul és másnap majd' elalszik órán. Miss Beadle felszólítja, hogy mondja el, mit tud a táblára írt évszámról, de nem tud válaszolni, mert nem látja jól. Charles szemorvoshoz viszi Mary-t, akitől szemüveget kap.
április 1., szombat 00:35Új lakó érkezik a városba, Ebenezer Sprague, a bankár, aki nagyon barátságtalan, magának való ember. Még az iskola könyveire sem akar pénzt adni, és Charles hitelkérelmén is gondolkozik. Laura megismerkedik egy emberrel horgászás közben, és jó barátjának hiszi, annyira, hogy panaszkodik neki Mr. Sprague-ről, de egyszer a halász az iskola előtt hajt el és Laura integet neki. Nellie elárulja neki, hogy a barátja a legrosszabb ember, Mr. Sprague.
április 1., szombat 07:50Nellie a nyári szünetben záróvizsgát tett, és egy éttermet kap ajándékba, amely az Oleson-házzal szemben épült. Mrs. Oleson szerint egy étterem vezetőjeként könnyebben fog férjet találni, ahogy neki is volt egy kis vegyesboltja, mielőtt férjhez ment volna. Új tanárnő érkezik a városba: Miss Eliza Jane Wilder. Laurának azonnal megtetszik a tanárnő öccse, Almanzo Wilder.
április 1., szombat 08:55Adam-nek ítélik a Braille-díjat, de fél attól, hogy a díjátadón beszédet kell mondania. St. Paul-ba kell utazniuk, hogy átvegye a díjat, de nincs rá elég pénzük. Laura és Albert viszont éppen készülnek eladni a mézet, mert méhészkedéssel foglalkoztak. A mézet és a méhkast eladják Mrs. Olesonnak, és a pénzből Mary-ék el tudnak utazni. Ám a postakocsi felborul.
április 2., vasárnap 07:35Adam-nek ítélik a Braille-díjat, de fél attól, hogy a díjátadón beszédet kell mondania. St. Paul-ba kell utazniuk, hogy átvegye a díjat, de nincs rá elég pénzük. Laura és Albert viszont éppen készülnek eladni a mézet, mert méhészkedéssel foglalkoztak. A mézet és a méhkast eladják Mrs. Olesonnak, és a pénzből Mary-ék el tudnak utazni. Ám a postakocsi felborul.
április 2., vasárnap 08:40London és cirkusza előadást tart Walnut Grove-ban, és a gyerekek segítenek nekik a szervezésben, cserébe mindenki két ingyen jegyet kap. Laura meghívja Almanzót, de ő már elhívta Christy-t, akinek Laura varrja az új ruháját. Laura minden bánatát elmondja a néma, szomorú bohócnak, aki felfedi a titkát: ő London. Felajánlja neki és Albertnek, hogy ők is lehetnek bohócok. Nels Oleson rájön, hogy a cirkusz kövér hölgye Annabelle, a testvére.
április 3., hétfő 23:30Új lakó érkezik a városba, Ebenezer Sprague, a bankár, aki nagyon barátságtalan, magának való ember. Még az iskola könyveire sem akar pénzt adni, és Charles hitelkérelmén is gondolkozik. Laura megismerkedik egy emberrel horgászás közben, és jó barátjának hiszi, annyira, hogy panaszkodik neki Mr. Sprague-ről, de egyszer a halász az iskola előtt hajt el és Laura integet neki. Nellie elárulja neki, hogy a barátja a legrosszabb ember, Mr. Sprague.
április 4., kedd 00:35A Walnut Grove-i férfiak elfogadják a Sleepy Eye-i csapat kihívását egy meccsre. Charles talál is egy jó dobóembert Mr. Mumford személyében. Mr. Mumford olyan jól játszik, hogy többen fogadásokat kötnek a walnut grove-i csapatra, ami a feleségének nem tetszik. Úgy érzi, hogy szerencsejátékra bátorítja az istenfélő embereket. Caroline azt javasolja, hogy a befolyó pénzt a templomnak adják, így Mrs. Mumford beleegyezik a játékba.
április 4., kedd 23:30A Walnut Grove-i férfiak elfogadják a Sleepy Eye-i csapat kihívását egy meccsre. Charles talál is egy jó dobóembert Mr. Mumford személyében. Mr. Mumford olyan jól játszik, hogy többen fogadásokat kötnek a walnut grove-i csapatra, ami a feleségének nem tetszik. Úgy érzi, hogy szerencsejátékra bátorítja az istenfélő embereket. Caroline azt javasolja, hogy a befolyó pénzt a templomnak adják, így Mrs. Mumford beleegyezik a játékba.
április 5., szerda 00:35Nellie és Willie azzal ijesztgetik Laurát, hogy az öreg házban egy mániákus él. Laura megismerkedik a férfival, és kitakarítják a házat. Az öreg a feleségét várja vissza, aki színésznő volt a nagyvárosban, így Laura és Charles elindulnak megkeresni a nőt. Azonban rá kell jönniük, hogy a nő már rég nem él, húsz éve halt meg egy járványban. Ezt a férfi is tudja, de nem tud beletörődni.
április 5., szerda 22:30Nellie és Willie azzal ijesztgetik Laurát, hogy az öreg házban egy mániákus él. Laura megismerkedik a férfival, és kitakarítják a házat. Az öreg a feleségét várja vissza, aki színésznő volt a nagyvárosban, így Laura és Charles elindulnak megkeresni a nőt. Azonban rá kell jönniük, hogy a nő már rég nem él, húsz éve halt meg egy járványban. Ezt a férfi is tudja, de nem tud beletörődni.
április 6., csütörtök 00:35A Walnut Grove-i férfiak elfogadják a szomszéd város kihívását egy barátságos, ám mindent eldöntő kosárlabdameccsre. Hatalmas várakozás előzi meg a mérkőzést, mert nem csak becsületüket kell megvédeniük, de anyagi tétje is van a játszmának...
április 6., csütörtök 23:30A Walnut Grove-i férfiak elfogadják a szomszéd város kihívását egy barátságos, ám mindent eldöntő kosárlabdameccsre. Hatalmas várakozás előzi meg a mérkőzést, mert nem csak becsületüket kell megvédeniük, de anyagi tétje is van a játszmának...
április 7., péntek 00:35Patricia Neal, az Oscar-díjas színésznő játssza az özvegy Julia szerepét, aki három gyermekének keres új otthont. Amíg lakásgondokkal küzd, elfeledkezik arról is, hogy felkeresse orvosát, aki pedig nem véletlenül hívja. Azt a szörnyű hírt kell közölnie az asszonnyal, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Julia felkeresi Charles és Caroline Ingalls-t, és megkéri őket, ha addig nem sikerülne neki, halála után keressenek otthont a gyerekek számára...
április 7., péntek 23:30Patricia Neal, az Oscar-díjas színésznő játssza az özvegy Julia szerepét, aki három gyermekének keres új otthont. Amíg lakásgondokkal küzd, elfeledkezik arról is, hogy felkeresse orvosát, aki pedig nem véletlenül hívja. Azt a szörnyű hírt kell közölnie az asszonnyal, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Julia felkeresi Charles és Caroline Ingalls-t, és megkéri őket, ha addig nem sikerülne neki, halála után keressenek otthont a gyerekek számára...
április 8., szombat 00:35Charles Ingalls-nak a szíve szakad meg, amikor úgy látszik, el kell szakítania egymástól az elhunyt nő három gyermekét. Nem talált ugyanis olyan családot, amely befogadná mindhármukat, ezért a fiúkat egy farmerhez adja, a kislányt pedig a közeli városba. A döntés feldühíti Mr. Edwards-ot, aki meglepő kijelentést tesz...
április 8., szombat 07:50Alden tiszteletes, mikor egyik idős és magányos híve meghal, rájön, hogy ő is egyedül fog maradni. Megismerkedik az özvegy Annával, És amikor Alden beteg lesz, Anna ápolja őt. Harriet meglátja, amint megcsókolják egymást és rögtön új papot hív a városba. Azonban azt a papot küldik, aki korábban a jegyese volt, de végül pap lett belőle. Harriet megérti, hogy nem szabad tönkretennie Alden tiszteletes életét. Alden és Anna összeházasodnak, a helyettes pap adja össze őket.
április 8., szombat 08:55Nellie halloween-i partijára Laura és Albert indiánnak öltöznek, de lepihennek egy kicsit a hajnalig tartó parti előtt. Albert azt álmodja, hogy elrabolják őket az indiánok, mert azt hiszik, hogy ő Rohanó Bika Fia, aki a fegyvereket hozza. Lóhúst esznek, Laurát fiúnak nézik és azt hiszik, Tökfejnek hívják, mert Albert egyszer így nevezte.
Többi epizód tartalma

MŰSORON

 • Most megy
  17:55
  Fehér szépség
  5. epizód

 • 19:00
  Rosamunde Pilcher: Álom és szerelem
  Kígyók a Paradicsomban

 • 21:00
  Az eltapsolt pénz


 • 23:20
  Fehér szépség
  5. epizód

 • 00:30
  Időtlen szerelem
  131. epizód