Hirdetés

A filmsorozat alapjául Laura Ingalls Wilder amerikai írónő önéletrajzi ifjúsági könyvsorozata szolgál. A sorozat története 1878-ban kezdődik, amikor Charles Ingalls és családja Kansas-ből Minnesotába, Walnut Grove-ba költözik.

február 26., vasárnap 00:35Laura és Mary félnek az első iskolai naptól és ez nem véletlen, hiszen a rosszindulatú Nellie Oleson falusi lánykáknak nevezi őket, Mrs. Oleson pedig három centtel kevesebbet ad Caroline-nak a barna tojás tucatjáért, mint a fehéréért. Caroline feldühödve vesz egy drága anyagot, hogy megmutassa, a vidékiek is tudnak szépen öltözködni, de végül a lányainak varr belőle ünneplőruhát.
február 26., vasárnap 07:35Albert és Andy úgy érzik, elérték a férfikort, és dolgozni kezdenek az iskolai szünetben, amit szívesen folytatnának utána is. Charles és Jonathan próbatételként elküldik őket gyalogosan Sleepy Eye-ba egy levélért, de titokban követik őket, nehogy bajuk essen. Ám ők járnak rosszul, mert a két fiú angyalarcával mindenkit meghat, és egy fillér nélkül is szállást és élelmet kapnak, nem úgy Charles-ék. Végül Albert és Andy előbb ér haza, mint a két felnőtt férfi.
február 26., vasárnap 08:40Andy jegyei romlanak és ez kínos az anyjának, Mrs. Garvey-nak, hiszen most ő a tanár Walnut Grove-ban. Nellie Oleson felajánlja neki, hogy segít. Minden órán írnak egy dolgozatot, a végén pedig egy témazárót, és Nellie bevallja Andy-nek, hogy mindig csal. Andy is követi a példáját, így mindketten csupa jó dolgozatot írnak. Míg Andy ekképpen csal, Albert éppen fordítva: szándékosan rossz dolgozatokat ír, hogy ne közösítsék ki a többiek.
február 27., hétfő 23:30Laura és Mary félnek az első iskolai naptól és ez nem véletlen, hiszen a rosszindulatú Nellie Oleson falusi lánykáknak nevezi őket, Mrs. Oleson pedig három centtel kevesebbet ad Caroline-nak a barna tojás tucatjáért, mint a fehéréért. Caroline feldühödve vesz egy drága anyagot, hogy megmutassa, a vidékiek is tudnak szépen öltözködni, de végül a lányainak varr belőle ünneplőruhát.
február 28., kedd 00:35Ingallsék jó termésre számítanak, de egy jégeső mindent elpusztít. Charles-nak messze kell mennie, hogy munkát találjon. Végül több társával egy kőfejtőnél találnak alkalmi munkát, és minden jól is megy, míg az egyik ismerős egy hiba folytán robbanás áldozata lesz. Charles feladata, hogy közölje a gyászos hírt a családdal. Ezalatt Caroline otthon a többi asszonnyal együtt learatja, ami a termésből maradt.
február 28., kedd 23:30Ingallsék jó termésre számítanak, de egy jégeső mindent elpusztít. Charles-nak messze kell mennie, hogy munkát találjon. Végül több társával egy kőfejtőnél találnak alkalmi munkát, és minden jól is megy, míg az egyik ismerős egy hiba folytán robbanás áldozata lesz. Charles feladata, hogy közölje a gyászos hírt a családdal. Ezalatt Caroline otthon a többi asszonnyal együtt learatja, ami a termésből maradt.
március 1., szerda 00:35Charles a nagyvárosban találkozik az éppen részeg Isaiah Edwards-szal, a család régi barátjával, és azt javasolja, költözzön Walnut Grove-ba. Örülnek neki, mert Laura éppen beteg, és Edwards fölvidítja őt. Caroline szeretné, ha Edwards és az özvegy Grace Snider egymásra találnának, és már-már sikerül is, amikor Edwards bevallja, hogy nem érzi magát igazán kereszténynek, nem hisz Istenben.
március 1., szerda 23:30Charles a nagyvárosban találkozik az éppen részeg Isaiah Edwards-szal, a család régi barátjával, és azt javasolja, költözzön Walnut Grove-ba. Örülnek neki, mert Laura éppen beteg, és Edwards fölvidítja őt. Caroline szeretné, ha Edwards és az özvegy Grace Snider egymásra találnának, és már-már sikerül is, amikor Edwards bevallja, hogy nem érzi magát igazán kereszténynek, nem hisz Istenben.
március 2., csütörtök 00:35Új fiú jön az iskolába, Johnny Johnson. Laurának rögtön megtetszik, és Johnny is szívesen barátkozik vele, mégis Mary-t kéri meg, hogy segítsen neki a tanulásban. Mikor elhívja Laurát a Szerelmesek Fájához, Laura ismét reménykedni kezd, de rájön, hogy Johnny Mary nevét véste a fába, Mary viszont ezért szégyelli magát. A testvérek közötti féltékenykedésnek Charles békítő szavai vetnek véget.
március 2., csütörtök 23:30Új fiú jön az iskolába, Johnny Johnson. Laurának rögtön megtetszik, és Johnny is szívesen barátkozik vele, mégis Mary-t kéri meg, hogy segítsen neki a tanulásban. Mikor elhívja Laurát a Szerelmesek Fájához, Laura ismét reménykedni kezd, de rájön, hogy Johnny Mary nevét véste a fába, Mary viszont ezért szégyelli magát. A testvérek közötti féltékenykedésnek Charles békítő szavai vetnek véget.
március 3., péntek 00:35Idős barátnője halála után Miss Amy arra kéri Charles-t és Dr. Bakert, hogy rendezzék meg a saját temetését, mert erre biztosan eljönnek majd messze élő gyerekei, akikkel így még egyszer találkozhat. Beleegyeznek, és még a Mankato-i pappal is sikerül elhitetni, hogy Miss Amy meghalt, aki csak azután leplezi le magát, hogy egy-két magánbeszélgetést kihallgat a gyermekei között.
március 3., péntek 23:30Idős barátnője halála után Miss Amy arra kéri Charles-t és Dr. Bakert, hogy rendezzék meg a saját temetését, mert erre biztosan eljönnek majd messze élő gyerekei, akikkel így még egyszer találkozhat. Beleegyeznek, és még a Mankato-i pappal is sikerül elhitetni, hogy Miss Amy meghalt, aki csak azután leplezi le magát, hogy egy-két magánbeszélgetést kihallgat a gyermekei között.
március 4., szombat 00:35Olgának egyik lába kissé rövidebb a másiknál, így nem tud a többiekkel játszani, futkározni. Mikor Nellie a születésnapi partiján ellöki Laurát és megrándul a lába, sokat beszélget Olgával, és segíteni akar neki. Elmondja Charlesnak, aki speciális cipőt szeretne készíteni neki, de az apja nem engedi. Olga a nagymamájával megy el Ingallsékhez, arra kérve Charlest, hogy készítse el a cipőt. Mikor Lauráék partiján Olga is vidáman futkos, már az apja sem tud haragudni Charlesra.
március 4., szombat 07:50Joe Kagan, az egyetlen fekete Walnut Grove-i, végre a gyülekezet tagjává válik. Mary-ék nem maradhatnak Winokában, mert Mr. Standish vette meg az épülete és azt mondja, neki nincs a vakokra szüksége. Walnut Grove-ban úgy határoznak, hogy befogadják a Vakok Iskoláját. Alden tiszteletes Mr. Hanson egyik régi házát ajánlja fel az iskola részére és elkezdik rendbe hozni. Egy másik iskolával, Mrs. Terhune-nel és diákjaival egyesülve indulnak el.
március 4., szombat 08:55Joe Kagan, az egyetlen fekete Walnut Grove-i, végre a gyülekezet tagjává válik. Mary-ék nem maradhatnak Winokában, mert Mr. Standish vette meg az épülete és azt mondja, neki nincs a vakokra szüksége. Walnut Grove-ban úgy határoznak, hogy befogadják a Vakok Iskoláját. Alden tiszteletes Mr. Hanson egyik régi házát ajánlja fel az iskola részére és elkezdik rendbe hozni. Egy másik iskolával, Mrs. Terhune-nel és diákjaival egyesülve indulnak el.
március 5., vasárnap 08:00Carrie-vel senki sem foglalkozik: ha segíteni akar, csak elront valamit, és láb alatt van. Lauráék otthon dolgoznak, Charles pedig Jonathannal telefonvonalak kiépítésénél dolgozik. Carrie kitalál magának egy barátot, aki a mesék világába viszi el, és mikor attól fél, hogy Apa nem jön vissza, a jó tündérrel a mennyországban is látogatást tesznek és megnézik, van-e Charles Ingalls nevű odafenn.
március 5., vasárnap 08:55Carrie-vel senki sem foglalkozik: ha segíteni akar, csak elront valamit, és láb alatt van. Lauráék otthon dolgoznak, Charles pedig Jonathannal telefonvonalak kiépítésénél dolgozik. Carrie kitalál magának egy barátot, aki a mesék világába viszi el, és mikor attól fél, hogy Apa nem jön vissza, a jó tündérrel a mennyországban is látogatást tesznek és megnézik, van-e Charles Ingalls nevű odafenn.
március 6., hétfő 23:30Olgának egyik lába kissé rövidebb a másiknál, így nem tud a többiekkel játszani, futkározni. Mikor Nellie a születésnapi partiján ellöki Laurát és megrándul a lába, sokat beszélget Olgával, és segíteni akar neki. Elmondja Charlesnak, aki speciális cipőt szeretne készíteni neki, de az apja nem engedi. Olga a nagymamájával megy el Ingallsékhez, arra kérve Charlest, hogy készítse el a cipőt. Mikor Lauráék partiján Olga is vidáman futkos, már az apja sem tud haragudni Charlesra.
március 7., kedd 00:35Charles magával viszi Caroline-t egyik útjára, mint második nászútra és Mr. Edwards vigyáz a gyerekekre. De Caroline nem tud nyugodt maradni a gyerekek miatt, és Mr. Edwardsnak sem könnyű a dolga. A kígyóból készült leves nem tetszik a lányokhoz, és miután a puskájával véletlen lyukat lőtt a tetőre, a javítás idejére - hogy nem futkosson mindenfelé - Carrie-t a ruhájánál fogva a tetőhöz szögeli.
március 7., kedd 23:30Charles magával viszi Caroline-t egyik útjára, mint második nászútra és Mr. Edwards vigyáz a gyerekekre. De Caroline nem tud nyugodt maradni a gyerekek miatt, és Mr. Edwardsnak sem könnyű a dolga. A kígyóból készült leves nem tetszik a lányokhoz, és miután a puskájával véletlen lyukat lőtt a tetőre, a javítás idejére - hogy nem futkosson mindenfelé - Carrie-t a ruhájánál fogva a tetőhöz szögeli.
március 8., szerda 00:35Charles magával viszi Caroline-t egyik útjára, mint második nászútra, és Mr. Edwards vigyáz a gyerekekre. De Caroline nem tud nyugodt maradni a gyerekek miatt, és Mr. Edwardsnak sem könnyű a dolga. A kígyóból készült leves nem tetszik a lányokhoz, és miután a puskájával véletlen lyukat lőtt a tetőre, a javítás idejére - hogy nem futkosson mindenfelé - Carrie-t a ruhájánál fogva a tetőhöz szögeli.
március 8., szerda 23:30Charles magával viszi Caroline-t egyik útjára, mint második nászútra, és Mr. Edwards vigyáz a gyerekekre. De Caroline nem tud nyugodt maradni a gyerekek miatt, és Mr. Edwardsnak sem könnyű a dolga. A kígyóból készült leves nem tetszik a lányokhoz, és miután a puskájával véletlen lyukat lőtt a tetőre, a javítás idejére - hogy nem futkosson mindenfelé - Carrie-t a ruhájánál fogva a tetőhöz szögeli.
március 9., csütörtök 00:35Laura kedvenc babája eltörik, és Mary hoz neki egy mosómacit, hogy azzal játsszon. Laura az iskolában is megmutatja, és mindenkinek tetszik, de Jasper megharapja Jacket és Laurát is. Aztán a mosómaci megöl pár tyúkot, és Charles arra gyanakszik, hogy az állat veszett. Idegesen várakoznak, amikor Charles lát egy mosómedvét és rögtön fölismeri benne Jaspert. A veszett mosómedve tehát nem "ő" volt, így Laurának és a kutyának kutyabaja sincs.
március 9., csütörtök 23:30Laura kedvenc babája eltörik, és Mary hoz neki egy mosómacit, hogy azzal játsszon. Laura az iskolában is megmutatja, és mindenkinek tetszik, de Jasper megharapja Jacket és Laurát is. Aztán a mosómaci megöl pár tyúkot, és Charles arra gyanakszik, hogy az állat veszett. Idegesen várakoznak, amikor Charles lát egy mosómedvét és rögtön fölismeri benne Jaspert. A veszett mosómedve tehát nem "ő" volt, így Laurának és a kutyának kutyabaja sincs.
március 10., péntek 00:35Alden tiszteletes egy harangra szeretne gyűjtést rendezni, de Mrs. Oleson "nagylelkűen" felajánlja, hogy ők majd megveszik és az nagyobb lesz bármelyik környező város harangjánál. A felajánlás nem tetszik mindenkinek egyaránt, és a szülők közt kialakult ellentétek a gyerekekre is hatással vannak, szüleik nem engedik meg, hogy együtt játsszanak. Látja ezt Jones, a néma bádogos, és elhatározza, hogy a gyerekekkel összefogva elkészíti.
március 10., péntek 23:30Alden tiszteletes egy harangra szeretne gyűjtést rendezni, de Mrs. Oleson "nagylelkűen" felajánlja, hogy ők majd megveszik és az nagyobb lesz bármelyik környező város harangjánál. A felajánlás nem tetszik mindenkinek egyaránt, és a szülők közt kialakult ellentétek a gyerekekre is hatással vannak, szüleik nem engedik meg, hogy együtt játsszanak. Látja ezt Jones, a néma bádogos, és elhatározza, hogy a gyerekekkel összefogva elkészíti.
március 11., szombat 00:35Miss Beadle kihirdeti, hogy különleges vizsgát tesznek a diákok, aki részt kíván venni benne, az elnyerheti a fődíjat, egy gyönyörű szótárat. Mary elhatározza, hogy ő is indul és éjjel-nappal tanul rá, azonban egy éjjel elalszik a Miss Beadle-lel kölcsönkapott könyvvel az istállóban, ami a felborult lámpás miatt lángra kap. Charles nincs otthon és Caroline úgy dönt, hogy Mary büntetésből nem indulhat a versenyen.
március 11., szombat 07:50Albert a zsidó öregember, Isaac Singerman mellett inaskodik, ezért zsidóbarátnak csúfolják az iskolában. Albert azt mondja, hogy a zsidók ugyanolyan jók vagy rosszak, mint más emberek, de ebben már Laura sem áll mellette, mert fél, hogy őt is csúfolni kezdik. Nellie és Willie szerint a zsidóknak szarva van, és Albert elhiteti velük, hogy az öreg Singermannek is szarva van, ezért hord mindig kalapot.
március 11., szombat 08:55Jordan szülei válni készülnek, a fiú pedig a cirkuszosokhoz akar csatlakozni és szorgalmasan gyakorolja mutatványait. Amikor egy rossz mozdulat után agyrázkódást kap, vaknak tetteti magát, hogy szülei az ápolása közben újra közelebb kerüljenek egymáshoz. Elkezd a Vakok Iskolájában járni, de Laura rájön a csalásra, mikor a fiú elszökik.
március 12., vasárnap 08:00Toby Noe, Ingallsék winokai ismerőse Walnut Grove-ban akar szerencsét próbálni. Beleszeret a dolgos és egyedülálló Amandába, Laura és Albert azon mesterkednek, hogy meglágyítsák a vénkisasszony szívét. De Mr. Noe minden próbálkozása meghiúsul, ahogy Laurának sem sikerül az iskolatársa, Jason érdeklődését felkelteni. Mr. Noe zongorázik, virágot visz, de minden hiába.
március 12., vasárnap 08:50Toby Noe, Ingallsék winokai ismerőse Walnut Grove-ban akar szerencsét próbálni. Beleszeret a dolgos és egyedülálló Amandába, Laura és Albert azon mesterkednek, hogy meglágyítsák a vénkisasszony szívét. De Mr. Noe minden próbálkozása meghiúsul, ahogy Laurának sem sikerül az iskolatársa, Jason érdeklődését felkelteni. Mr. Noe zongorázik, virágot visz, de minden hiába.
március 13., hétfő 23:30Miss Beadle kihirdeti, hogy különleges vizsgát tesznek a diákok, aki részt kíván venni benne, az elnyerheti a fődíjat, egy gyönyörű szótárat. Mary elhatározza, hogy ő is indul és éjjel-nappal tanul rá, azonban egy éjjel elalszik a Miss Beadle-lel kölcsönkapott könyvvel az istállóban, ami a felborult lámpás miatt lángra kap. Charles nincs otthon és Caroline úgy dönt, hogy Mary büntetésből nem indulhat a versenyen.
Többi epizód tartalma

MŰSORON

 • Most megy
  13:50
  Providence
  3. évad 3. epizód

 • 14:55
  Heartland
  Mi lesz az álmokból 4. évad 2. epizód

 • 15:55
  Heartland
  Mi vár ránk? 4. évad 3. epizód

 • 16:55
  Álom és szerelem: Katie Fforde
  Harriet álma 3. epizód

 • 18:55
  A fény hercegnője
  26. rész