Hirdetés

1924. Az új munkáspárti kormány új változásokat vezet be, amelyet mindenki megérez és Downton sem marad ki ebből. Robert, Mary és Branson együtt próbálnak navigálni ebben a nehéz és instabil helyzetben, hogy a legjobbat hozzák ki belőle és továbbra is biztosítsák a birtok jövőjét a következő nemzedék számára is. Branson még fontosabb szerepet játszik Downtonban mind eddig valaha, de továbbra is megkérdőjelezi helyzetét a világban. Mary végre elfogadja, hogy újra szeretne férjhez menni, de vajon talál-e olyan boldogságot, mint Matthew oldalán?

 

június 24., szombat 08:10A Crawley család hétvégi összejövetelt rendez, először az Első Világháború óta. A meghívott vendégek között ott van Terence Sampson és Anthony, Lord Gilingham. Mary megbízik Lord Gilinghamben, bár a férfi már el van jegyezve. Johnt felidegesítette Green, Gilingham inasa, mert folyamatosan flörtöl Annával. Isobel még mindig gyászolja Matthew-t, de Violet meggyőzi, hogy csatlakozzon a partihoz, ahol fellép a híres operaénekes, Nellie Melba.
június 24., szombat 16:45A Crawley család hétvégi összejövetelt rendez, először az Első Világháború óta. A meghívott vendégek között ott van Terence Sampson és Anthony, Lord Gilingham. Mary megbízik Lord Gilinghamben, bár a férfi már el van jegyezve. Johnt felidegesítette Green, Gilingham inasa, mert folyamatosan flörtöl Annával. Isobel még mindig gyászolja Matthew-t, de Violet meggyőzi, hogy csatlakozzon a partihoz, ahol fellép a híres operaénekes, Nellie Melba.
június 25., vasárnap 08:10Anthony Gillingham visszatér Downtonba, hogy megkérje Mary kezét. Anna nem mondja meg Batesnek, hogy mi bántja, mitől zaklatott és Anna megfontolja, hogy külön aludjanak. Edna rá akarja venni Tomot, hogy vegye el feleségül. Tom bűntudatot érez, amiért engedett Edna csábításának és Mrs Hughestól kér segítséget.
június 25., vasárnap 16:45Anthony Gillingham visszatér Downtonba, hogy megkérje Mary kezét. Anna nem mondja meg Batesnek, hogy mi bántja, mitől zaklatott és Anna megfontolja, hogy külön aludjanak. Edna rá akarja venni Tomot, hogy vegye el feleségül. Tom bűntudatot érez, amiért engedett Edna csábításának és Mrs Hughestól kér segítséget.
július 1., szombat 08:10Mrs. Hughes elmondja Batesnek Anna megerőszakolását, de nem minden részletet. Edith ideges és Londonba megy, hogy találkozzon Michael-lel, mert a férfi nem viszonozza a hívását. Mary újra találkozik Evelyn Napier-rel, aki birtokok felmérésével foglalkozik. Robert megértő Tim Drewe-val szemben, aki elveszíti az édesapját, aki bérlő volt náluk és sokkal tartozott. Közben Isobel meggyőzi Violet-et, hogy vegye fel a fiatal falubeli John Pegg-et kertésznek.
július 1., szombat 16:45Mrs. Hughes elmondja Batesnek Anna megerőszakolását, de nem minden részletet. Edith ideges és Londonba megy, hogy találkozzon Michael-lel, mert a férfi nem viszonozza a hívását. Mary újra találkozik Evelyn Napier-rel, aki birtokok felmérésével foglalkozik. Robert megértő Tim Drewe-val szemben, aki elveszíti az édesapját, aki bérlő volt náluk és sokkal tartozott. Közben Isobel meggyőzi Violet-et, hogy vegye fel a fiatal falubeli John Pegg-et kertésznek.
július 2., vasárnap 08:10Robert nem érti, mért javasolja Mary és Tom, hogy disznófarmot hozzanak létre a birtokon. Evelyn visszajön a főnökével, Charles Blake-kel, hogy olyan birtokokat tanulmányozzanak, mint Downton. Blake nem tesz nagy benyomást Maryre, de mind a két férfit meghívják, hogy maradjanak Robert születésnapi partijára. Rose meghívja az amerikai Jack Rosst és a bandáját előadónak. A partin Isobel lebeszéli Tomot arról, hogy lányával együtt kivándoroljon Amerikába…
július 2., vasárnap 16:45Robert nem érti, mért javasolja Mary és Tom, hogy disznófarmot hozzanak létre a birtokon. Evelyn visszajön a főnökével, Charles Blake-kel, hogy olyan birtokokat tanulmányozzanak, mint Downton. Blake nem tesz nagy benyomást Maryre, de mind a két férfit meghívják, hogy maradjanak Robert születésnapi partijára. Rose meghívja az amerikai Jack Rosst és a bandáját előadónak. A partin Isobel lebeszéli Tomot arról, hogy lányával együtt kivándoroljon Amerikába…
Többi epizód tartalma

MŰSORON