Hirdetés

1924. Az új munkáspárti kormány új változásokat vezet be, amelyet mindenki megérez és Downton sem marad ki ebből. Robert, Mary és Branson együtt próbálnak navigálni ebben a nehéz és instabil helyzetben, hogy a legjobbat hozzák ki belőle és továbbra is biztosítsák a birtok jövőjét a következő nemzedék számára is. Branson még fontosabb szerepet játszik Downtonban mind eddig valaha, de továbbra is megkérdőjelezi helyzetét a világban. Mary végre elfogadja, hogy újra szeretne férjhez menni, de vajon talál-e olyan boldogságot, mint Matthew oldalán?

 

január 20., szombat 08:40A Crawley család hétvégi összejövetelt rendez, először az Első Világháború óta. A meghívott vendégek között ott van Terence Sampson és Anthony, Lord Gilingham. Mary megbízik Lord Gilinghamben, bár a férfi már el van jegyezve. Johnt felidegesítette Green, Gilingham inasa, mert folyamatosan flörtöl Annával. Isobel még mindig gyászolja Matthew-t, de Violet meggyőzi, hogy csatlakozzon a partihoz, ahol fellép a híres operaénekes, Nellie Melba.
január 20., szombat 15:50A Crawley család hétvégi összejövetelt rendez, először az Első Világháború óta. A meghívott vendégek között ott van Terence Sampson és Anthony, Lord Gilingham. Mary megbízik Lord Gilinghamben, bár a férfi már el van jegyezve. Johnt felidegesítette Green, Gilingham inasa, mert folyamatosan flörtöl Annával. Isobel még mindig gyászolja Matthew-t, de Violet meggyőzi, hogy csatlakozzon a partihoz, ahol fellép a híres operaénekes, Nellie Melba.
január 21., vasárnap 08:40Anthony Gillingham visszatér Downtonba, hogy megkérje Mary kezét. Anna nem mondja meg Batesnek, hogy mi bántja, mitől zaklatott és Anna megfontolja, hogy külön aludjanak. Edna rá akarja venni Tomot, hogy vegye el feleségül. Tom bűntudatot érez, amiért engedett Edna csábításának és Mrs Hughestól kér segítséget.
január 21., vasárnap 15:50Anthony Gillingham visszatér Downtonba, hogy megkérje Mary kezét. Anna nem mondja meg Batesnek, hogy mi bántja, mitől zaklatott és Anna megfontolja, hogy külön aludjanak. Edna rá akarja venni Tomot, hogy vegye el feleségül. Tom bűntudatot érez, amiért engedett Edna csábításának és Mrs Hughestól kér segítséget.
január 27., szombat 08:40Mrs. Hughes elmondja Batesnek Anna megerőszakolását, de nem minden részletet. Edith ideges és Londonba megy, hogy találkozzon Michael-lel, mert a férfi nem viszonozza a hívását. Mary újra találkozik Evelyn Napier-rel, aki birtokok felmérésével foglalkozik. Robert megértő Tim Drewe-val szemben, aki elveszíti az édesapját, aki bérlő volt náluk és sokkal tartozott. Közben Isobel meggyőzi Violet-et, hogy vegye fel a fiatal falubeli John Pegg-et kertésznek.
január 27., szombat 15:50Mrs. Hughes elmondja Batesnek Anna megerőszakolását, de nem minden részletet. Edith ideges és Londonba megy, hogy találkozzon Michael-lel, mert a férfi nem viszonozza a hívását. Mary újra találkozik Evelyn Napier-rel, aki birtokok felmérésével foglalkozik. Robert megértő Tim Drewe-val szemben, aki elveszíti az édesapját, aki bérlő volt náluk és sokkal tartozott. Közben Isobel meggyőzi Violet-et, hogy vegye fel a fiatal falubeli John Pegg-et kertésznek.
január 28., vasárnap 08:40Robert nem érti, mért javasolja Mary és Tom, hogy disznófarmot hozzanak létre a birtokon. Evelyn visszajön a főnökével, Charles Blake-kel, hogy olyan birtokokat tanulmányozzanak, mint Downton. Blake nem tesz nagy benyomást Maryre, de mind a két férfit meghívják, hogy maradjanak Robert születésnapi partijára. Rose meghívja az amerikai Jack Rosst és a bandáját előadónak. A partin Isobel lebeszéli Tomot arról, hogy lányával együtt kivándoroljon Amerikába…
január 28., vasárnap 15:50Robert nem érti, mért javasolja Mary és Tom, hogy disznófarmot hozzanak létre a birtokon. Evelyn visszajön a főnökével, Charles Blake-kel, hogy olyan birtokokat tanulmányozzanak, mint Downton. Blake nem tesz nagy benyomást Maryre, de mind a két férfit meghívják, hogy maradjanak Robert születésnapi partijára. Rose meghívja az amerikai Jack Rosst és a bandáját előadónak. A partin Isobel lebeszéli Tomot arról, hogy lányával együtt kivándoroljon Amerikába…
február 3., szombat 08:40Robertet Amerikába hívják, hogy a sógorát, Haroldot hozza ki a börtönből. Mivel John is menne Roberttel, Mrs Hughes végül elmondja Marynak Anna megerőszakolását, hogy ne kelljen Johnnak elutaznia, ezért helyette Barrow megy. Barrow nagyon kíváncsi, mi az oka a cserének és megkéri Baxtert, hogy tudjon meg mindent; beszélgetésüket Molesley meghallja.
február 3., szombat 15:50Robertet Amerikába hívják, hogy a sógorát, Haroldot hozza ki a börtönből. Mivel John is menne Roberttel, Mrs Hughes végül elmondja Marynak Anna megerőszakolását, hogy ne kelljen Johnnak elutaznia, ezért helyette Barrow megy. Barrow nagyon kíváncsi, mi az oka a cserének és megkéri Baxtert, hogy tudjon meg mindent; beszélgetésüket Molesley meghallja.
február 4., vasárnap 08:05Anthony Gillingham tervezett látogatásáról értesülve Mary úgy látja Anna reakciójából, hogy valami nincs rendben; megtudja, hogy mi történt Annával. Mary visszautasítja Anthony lánykérését, aki felbontotta az eljegyzését miatta. Maryt megrémíti, amikor Rose bejelenti, hogy hozzámegy Jack Rosshoz és elmegy a férfihez. Lady Rosamund úgy tervezi, hogy elviszi Edithet Svájcba, hogy ott szülje meg és adja örökbe a babát, de Violet gyanút fog.
február 4., vasárnap 15:30Anthony Gillingham tervezett látogatásáról értesülve Mary úgy látja Anna reakciójából, hogy valami nincs rendben; megtudja, hogy mi történt Annával. Mary visszautasítja Anthony lánykérését, aki felbontotta az eljegyzését miatta. Maryt megrémíti, amikor Rose bejelenti, hogy hozzámegy Jack Rosshoz és elmegy a férfihez. Lady Rosamund úgy tervezi, hogy elviszi Edithet Svájcba, hogy ott szülje meg és adja örökbe a babát, de Violet gyanút fog.
Többi epizód tartalma

MŰSORON

 • Most megy
  00:55
  Utazás a halhatatlanság felé


 • 02:40
  A szomszéd főztje...
  A szomszéd főztje...

 • 05:50
  Lakosztály


 • 06:20
  Bor, mámor, szerelem
  1. évad 2. epizód

 • 07:30
  Bor, mámor, szerelem
  1. évad 3. epizód